Sokağa çıkma yasağının 63’üncü gününde devam ettiği Sur ilçesinde bir taraftan operasyon ve çatışmalar sürerken, diğer taraftan ilçede 2 Aralık’ta başlayan göç yasaklı olmayan mahallere de sıçradı. Yasaklı 11 mahallenin dışında kalan 4 mahallede yaşayan vatandaşlar da ilçede yaşanan çatışmalar yüzünden evlerini terk etmeye başladı. Yanlarına aldıkları birkaç eşyayla ilçeden çıkan vatandaşlardan bazıları kentin diğer bölgelerinde tuttukları evlere yerleşti, bazıları ise geçici olarak yakınlarının yanına sığındı.

“50 TL’MİZ BİLE YOK”

İlçeden göç eden Kadriye Çolak adlı bir vatandaş, büyük mağduriyetler yaşadıklarını belirtti. 4 çocuğunun olduğunu ve 3’ünün okula gittiğini anlatan Çolak, “Bu sene 15 gün okula gittiler. Ne olacak bu çocukların psikolojisi, geleceği ne olacak. Babaları çalışamıyor. Çocuklarımız silah seslerinden korkuyor. Roket, havan topu, kurşun nerden gelecek bilmiyoruz ki. Bizim evlerimiz hepsi kurşunlanmış. Hiçbir yere de gidemiyoruz. Kiralar 700 TL, masraflar 700 TL bu kadar parayı nerden getireceğiz. Perişan olduk. Biz bu çocuklarla bir gün misafirliğe gideriz, iki gün misafirliğe gideriz. Sonra ne olacak. 50 TL’miz bile yok eşyalarımızı evden çıkarmaya” dedi.

“AKRABALARIMIZDAN HABER ALAMIYORUZ”


Yasağın sürdüğü mahallelerde yaşayan akrabalarından uzun zamandır haber alamadığına da dikkat çeken Çolak, “40 gündür ulaşamadığımız akrabalarımız var. Gençler belki kendini kurtarmıştır, ama olan yaşlılara oluyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ortada kalmışız” diye konuştu.

Çolak’ın 8 yaşındaki kızı Elif ise, yaşadıkları dramı şu cümlelerle anlattı: “Silah sesleri ve bomba sesleri beni çok korkutuyor.”