Beşiktaş, ligin 20. haftasında yarın Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Bursaspor’u ağırlayacak. Zorlu karşılaşma öncesi konuk ekip Timsah, ligdeki maçların ilk yarılarında en çok gol atan takım olarak dikkat çekerken, siyah-beyazlılar ise ikinci yarılarda en çok gol bulan ekip konumunda bulunuyor.
Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 19 haftada topladığı 44 puanla zirvede yer alan Beşiktaş, 20.hafta karşılaşmasında 33 puanla 4’üncü sırada yer alan Bursaspor’u konuk edecek. Zorlu karşılaşma öncesi iki takımında ilginç bir özelliği var. Bursaspor, ligde çıktığı maçların ilk yarılarında attığı 19 golle bu alanda ilk sırada yer alıyor. Lider Beşiktaş ise kilidi ikinci yarılarda açıyor. Bilic’in öğrencileri, maçların ikinci yarılarında buldukları 22 golle bu kategorinin birinci sırasında. Zorlu müsabakada öncesi Bilic ve Güneş’in gol silahları ise, Demba Ba ile Fernandao olacak.
DEMBA BA ATIYOR, KARTAL KAZANIYOR
Şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş’ın gol silahı Demba Ba, ligde son 3 maçta 3 gol kaydetti. 8 farklı karşılaşmada gol sevinci yaşayan Ba, attığı gollerle takımının 3 puana uzanmasında başrol oynadı. Siyah-beyazlılar, Demba Ba’nın gol attığı karşılaşmalarda puan kaybı yaşamadı. Senegalli yıldızının ligde 16 maçta 11 golü bulunuyor.
FERNANDAO EFSANE OLMAYA HAZIRLANIYOR
Brezilyalı golcü Fernandao ise son 8 karşılaşmada gol atmayı başararak, aynı sezonda bunu başaran ilk yabancı futbolcu oldu. Golcü oyuncu siyah-beyazlı ekibe karşı gol atması halinde adını şimdiden efsaneler arasına yazdıracak. Lig tarihinde üst üste 9 hafta gol atmayı başaran yalnızca iki isim bulunurken, bunlardan biri Türk futbolunun ve Galatasaray’ın efsanesi Metin Oktay, diğeri ise Türk futbolunun ünlü golcüsü Saffet Sancaklı. Fernandao 1 gol daha atması halinde Türk futbolunun iki efsanesini yakalayacak. Brezilyalı oyuncunun ligde çıktığı 18 maçta 13 golü bulunuyor.