CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin’de 2014 yılı mısır teşvik primlerinin neden ödenmediğine ilişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinden iki gün sonra Mersin çiftçilerin hesaplarına mısır teşvik primlerinin yatırıldığını bildirdi.
CHP’li Atıcı, yaptığı açıklamada, Mersin mısır üreticilerinin 2014 yılı mısır teşvik primlerinin neden ödenmediğini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e yazılı bir önerge ile sorduğunu anımsattı. Atıcı, geçen hafta TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinden iki gün sonra, konunun basın tarafından işlenmesinin ise ertesi gününde teşvik primlerinin ödenmeye başlandığını belirtti.
2014 yılı için ödemesi gereken primlerin bu kadar gecikmiş olmasını ve soru önergesinden iki gün sonra hesaplara yatırılmasını eleştirerek, “Bu işin peşine düşmemiş olsaydık, Mersin çiftçisi daha ne kadar cezalandırılacaktı?” diye sordu.
2014 mısır teşvik primlerinin bu kadar gecikmiş olmasının sebebinin, 2015 genel seçim sonuçları olduğunu iddia eden Atıcı, dünya görüşü ne olursa olsun ezilenin her zaman yanında olacağını kaydetti.