Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sunulan hizmetlerin bilimsel alt yapısı olması amacıyla akademik desteğin kendileri için anlamlı olduğunu söyledi.
2015 yılı çalışmalarına katkı sağlamak ve işbirliğinin bereketinden yararlanmak amacıyla alt yapı kuruluşlarını ziyaret eden Başkan Mustafa Çelik, akademik işbirliği ve destek sağlamak için de Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney’i makamında ziyaret etti.
Başkan Mustafa Çelik, geçen yıl olduğu gibi önce çevredeki yönetim dinamiklerinin görüşlerini alarak çalışmalara yön vermek, katkı ve tavsiyelerini almak istediklerini belirterek, "Bu anlamda Üniversitenizi ve sizi ziyarete geldik. Bu çalışmalar içerisinde gerek akademik çevre için, gerek öğrenciler için Belediye olarak yapabileceğimiz neler varsa tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi dinleyecek, planlayıp yapacağız. Bu dinamiklerin görüşleri bizim için önemlidir" dedi.
Göreve başladıklarından beri hep; yeni, farklı ve değişik işler yapmaya gayret ettiklerinin altını çizen Başkan Çelik, "2015 çalışma dönemimizde, vizyonumuz üzere çalışmaya devam edeceğiz. Tabi her hâlükârda yeni fikirlere, görüşlere, bilgilere ihtiyacımız olacak. Akademik çevrenin görüşlerine ciddiyetle ihtiyacımız var. 2015 yılı içinde yapacağımız çalışmalara ışık tutması için akademik çevreyle ilgili neler yapabiliriz, nasıl katkı verebilirsiniz diye görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi almak istiyoruz. Bu konuda neler yapacağımızı değerlendirelim diye ziyaretinize geldik. Biz üniversitelere önem veriyoruz. Bir kentin gelişmesi için önemli ayaklardan biri; endüstri ve sanayinin gelişmesi ama diğer taraftan üniversitelerin gelişmesi, nitelikli insan sayısının yükselmesi de önemlidir. Bu amaçla elimizden ne geliyorsa, bütçemiz ve kanunlarımız imkânında üniversitelerimize destek olmaya hazırız. Size yardımcı olmaya, destek vermeye gayret gedeceğiz" diye konuştu.
AGÜ Rektörü İhsan Sabuncuoğlu, ’Ben de Sayın Başkana bu vesileyle çok teşekkür ediyorum’ diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti, "AGÜ’nün bugüne gelmesinde kendilerinin çok büyük katkıları olmuştur. En zor aşamasında kıvrak ve çözüme dönük zekâsıyla, vizyonuyla üniversitenin tekerleklerinin dönmesinde hakikaten çok büyük katkı sağlamıştır. Bu vesileyle öncelikle kendisine teşekkür ediyorum. Kampüsümüzün içinde bulunduğu ilçenin Belediye Başkanı olarak görmek, Kayseri’de görmek bizi çok mutlu etti çünkü; çok yetenekli, çok maharetli, çözüm odaklı, konuşan değil iş yapan bir insan. Dolayısıyla böyle bir belediye başkanının ilçe sınırları içerisindeki kampüste olmak da bize bir psikolojik rahatlık sağlıyor."
Kayseri’de çok büyük bir vizyon olduğunun altını çizen Rektör Sabuncuoğlu, "Biz de Belediyemizin bize ihtiyaç duyduğu her projede şimdi peşin söylüyorum yanındayız. Bütün kaynaklarımızla; şehir için, sizin yapacağınız vizyoner projeler için her zaman destek olmaya hazırız. Kayseri’nin; bilimiyle, eğitimiyle öne çıkmasını çok istiyoruz. Bu konuda da bize gerekli destek sağlayacağınızı biliyoruz" şeklinde konuştu.
’Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim, hoş geldiniz,’ diyerek sözlerine başlayan ERÜ Rektörü Fahrettin Keleştemur da, "Gerçekten Kayseri’de sivil toplum örgütleriyle, diğer kuruluşlarla özellikle de belediyelerle bu göreve geldiğim günden beri çok yakın ve sıkı işbirliği içerisindeyiz. Aslında öyle olması gerek, karşılıklı olarak birbirimize yardım etmeye çalışıyoruz. Neticede hepimiz aynı topluma, aynı millete hizmet ediyoruz, ayrı düşünmemek lazım. Belediye, üniversite ve başka kurumlar hep aynıdır. Çok memnunum olduğum bir konu da üniversiteyi çok iyi bilen belediye başkanlarıyla çalışıyoruz. Şimdi siz bizim üniversitemizden mezunsunuz. Daha önce muhtelif vesilelerle görüşmelerimizde sağolun üniversitelerle işbirliğini hep dile getirmiştiniz. Bugün de o konuyu vurguladınız. Biz de elimizden gelen her türlü desteği vermeye; her kademede, her ortamda yardım etmeye hazırız. Tabi bizim de sıkıntılarımız oluyorsa sizden yardım isteyeceğiz" dedi.
Her şeyden önce üniversitelerinin kuruluş aşamasından bugüne kadar Kocasinan Belediyesi’nin verdiği destek nedeniyle teşekkür eden NNY Rektörü Kerim Güney de "Sayın Bekir Yıldız’a ve seçildikten sonra sizlere de hizmetleriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederiz. İnşallah bu desteklerinizin ve katkılarınızın devam edeceğine inanıyoruz. Biz de üniversitemizle size sağlayacağımız her türlü destek ve katkı için hazırız. Belediyemizle işbirliğine her zaman varız" şeklinde görüşlerini dile getirdi.