Türkiye’nin ilk ve tek Türk-İslam eserleri sanat galerisi Kumbaracı4 yeni sergisi ’En Güzel 99 İsim En Güzel 99 Yazı’ ile yarın sanat severlerle buluşacak.
Bir çok devlet adamı ve ünlü isimin koleksiyonunda eserleri bulunan Usta Hattat Mustafa Cemil Efe’nin eserlerinden oluşan, Muhammet Hanefi Kutluoğlu koleksiyonuna ait olan ve çok özel bir tezhip ekibi tarafından süslenen ’En Güzel 99 İsim En Güzel 99 Yazı’ sergisi yarın Kumbaracı4 Türk İslam Eserleri Sanat Galerisi organizasyonu ile sanat severlerle buluşacak.
Kumbaracı4’ün ortaklarından Erhan Geyik, "Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Obama’ya hediye ettiği tablodan tutun, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanımıza hediye ettiği tabloya kadar bir çok önemli eseri yazan, çok değerli bir sanatçının kaleminden çıkan, çok özel bir sergiyi sanat severlerin beğenisine sunuyoruz. Serginin küratörlüğünü deneyimli isim Ebubekir Mete yaptı. Sergilenecek eserlerin oluşturulması yaklaşık 2 sene sürdü. Eserlerin her biri türünün en güzel örneklerinden oldu. Eserlerin tamamı hocamız Muhammet Hanefi Kutluoğlu koleksiyonuna ait ve hiç biri satılık değil. Sergimizin ticari hiç bir boyutu bulunmuyor fakat biz yine de çok kazanacağız hem hat sanatına hem toplumumuza hem Hakka hizmet ediyoruz bu bize yeter. Türkiye’nin ilk ve tek Türk İslam eserleri sanat galerisi Kumbaracı4, kurulduğu günden bu yana geleneksel sanatların hak ettiği yere gelmesi için çalıştı, şimdi ise daha önce örneği bulunmayan bir sergi ile sanat severlerle ile buluşuyoruz. Tek bir hattatın eserlerinden oluşan Esma’ül Hüsna sergisi şimdiye kadar hiç yapılmamıştı. Bu büyük proje ile hem Türkiye’de hem de dünyanın farklı coğrafyalarında En Güzel isimleri en güzel yazılarla insanlarla buluşturacağız. Sergimiz hem göze hem akla hem de kalbe hitap edecek. Her biri insanı hayrete düşürecek güzellikte kaleme alınmış Allah’ın (C.C) isimleri manaları ile okuyanların akıllarına kazınacak. Aynı zamanda sergimize gelen herkes huzur bulacak çünkü Ra’d suresi 28. Ayet’te de buyurulduğu gibi "Kalpler ancak Allah’ın zikriyle mutmain olur". 18 Şubat Çarşamba günü Beyoğlu Belediyesi Sergi Sarayı’nda açılacak olan sergimiz 28 Şubat’a kadar İstanbul’da olacak" dedi.
Kumbaracı 4’ün ortaklarından olan Edip Sağlık ise sergilerinde kendilerine destek olan Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu’na ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür ederek, "Yüzlerce hatta binlerce batı sanatı galerisi olmasına rağmen Türk İslam esereleri galerisi olarak Türkiye’de sadece Kumbaracı4 var. Yıllardır kendi kültürümüzün hak ettiği değeri görmesi ve hak ettiği yeri bulması için çalışıyoruz. Bu çabada maalesef bazen çok yalnız ilerliyoruz. Ama yine de zikrettiğim isimler gibi büyüklerimizin destekleri bizi umutlandırıyor. İnşallah sergimiz önceki sergilerimiz kadar çok insanı ağırlar. Bir kişinin bile aklında ve gönlünde bu eşsiz isimlerden birinin bile olsa yer bulmasını kazancımız sayacağız" ifadelerini kullandı.