Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı Doç. Dr. Yavuz Osman Birdane, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, Sevgili Peygamberimizin doğum gününün, bütün insanlık ve kainat için kutlu bir bayram günü olduğunu söyledi.
Türk Ocakları Şube Başkanı Doç. Dr. Yavuz Osman Birdane, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. İnsanlığın, Rabbini Hz. Muhammed ile tanıdığını belirten Doç. Dr. Birdane mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Nimete minnet ve şükran duygusunu, Cennet ve Cehennem’i Ondan öğrendik. Yaratan ve yaratılan arasındaki ilişkileri, Onun mesajlarıyla duyup anladık. Onun ortaya koyduğu yorumlar sayesinde, kainat, muhtevalı ve okunaklı bir kitaba dönüştü. Eşya ve hadiseler de, adeta Hakkı söyleyen ve Hakka çağıran birer bülbül kesildi. Sevgili Peygamberimizin insanlık harcı; sevgi, saygı ve kardeşlik ile oluşmuştur. İnsanlık gerçek kardeşliği ondan öğrenmiştir. Bu nedenle de hayatımızda bol bol Peygamberimize salat ve selamlar getirerek hürmetlerimizi de arz etmeliyiz. Yaratılmışların en şereflisi, kainatın yaratılış sebebi, sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimizin (SAV) dünyamızı şereflendirdiği Kutlu Doğum Haftasının ülkemizin ve tüm İslam aleminin kardeşlik, birlik, beraberlik, hoşgörü, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasına vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.”