Adıyaman Yavuz Selim İlkokulu öğrencileri düzenledikleri kampanya ile Batı Trakya’da öğrencilere kitap gönderecek.
Yavuz Selim İlkokulu, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı 2. döneminde öğrenciler arasında başlattıkları ‘Kitap Hayattır’ adlı kitap toplama kampanyası büyük ilgi gördü. Düzenlenen kampanya ile Batı Trakya’daki Türk öğrenciler için 6250 kitap toplandı.
Okul Müdürü Mahmut Balcı, “Okul olarak 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde öğrencilerimiz arasında ‘Kitap Hayattır’ adlı kampanya düzenledik. Kampanya çerçevesinde topladığımız 6250 kitabımızı ihtiyacı olan Batı Trakya Türkleri öğrencilerine ulaştıracağız. Emeği geçen öğretmenlere, öğrencilere ve öğrenci velilerini çok teşekkürler. İnşallah ihtiyacı olan öğrencilerimize ulaşacak, okuyacak ve öğrencilerimizle kitaplarla hayat bulacaklar” dedi.
Kampanyaya öncülük eden Sınıf Öğretmeni Abdurrahman Karatepe ise konuşmasında, “Sınıf öğretmeni arkadaşlarımızla, öğrencilerimiz bu kampanyayı yürüttüler. Demek ki bizim öğrencilerimiz okuyor. İlk defa batıdan doğuya değil de, doğudan batıya kitap gidiyor. Kitapların hepsi denetimden geçen çok kaliteli hikaye kitabı, çocuk edebiyatına uygun kitaplar” dedi.
Okul Aile Birliği Başkanı Filiz Ayıker ise, bu kampanyayı yaptıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti.