Engin ANAK/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ndeki Turizm Danışma Ofisi'nde bugüne kadar 53 binden fazla yerli ve yabancı turiste hizmet verilirken, turistlerin en fazla danıştığı konu ise ören yerleri ve adres bilgileri oldu.
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) tarafından kurulan Turizm Danışma Ofisi, 2004 yılında yerli ve yabancı turistlere hizmet vermeye başladı. Ofise başvuran turistlerin kentle ilgili ücretsiz yardım alabildiği Turizm Danışma Ofisi'ne bugüne kadar 53 bin 795 yerli ve yabancı turist başvurdu. Günlük ortalama 20 başvuru yapılan Danışma Ofisi'nden 2014 yılında 4 bin 490, bu yılın 9 aylık döneminde ise 3 bin 294 turist hizmet aldı.
EN ÇOK ALMANLAR DANIŞTI
Turizm Danışma Ofisi'ne yapılan başvuruların yüzde 90'lık kısmını Alanya hakkında genel bilgi başvurusu oluştururken, yüzde 6'lık kısmı çeşitli konularda yardım, yüzde 4'ü ise çevirmenlik hizmeti için yapıldı. Bu yılın 9 aylık bölümünde Danışma Ofisi'ne başvuranların çoğunluğu Almanlardan oluşurken, ikinci sırada İngilizler yer aldı, Türkler ise başvuruların yüzde 8'lik bölümünü oluşturdu.
'SAHTE REHBERLİĞİN ÖNÜNE GEÇİYORUZ'
ALTİD Başkanı Burhan Sili, turistlerin danıştıkları konuların başında tarihi yerler hakkında bilgi almanın geldiğini belirterek, "Misafirlerimize Alanya'ya gelmeden önce ve geldikleri sırada bilgilendirme broşürlerini ulaştırıyoruz. Avrupa'da yaygın olan kültür turizminin son yıllarda ilçede de talep almasıyla birlikte Alanya'ya gelen turistlerin almak istedikleri bilgi de bu yönde oluyor. Turistlere verilen bu ücretsiz hizmet ile turizmin en büyük dertlerinden biri olan bilgi kirliliği, dolandırıcılık, sahte rehberlik gibi birçok olumsuzluğun da bir nebze önüne geçmiş oluyoruz" dedi.
'AMAÇ ALANYA'DAN SÖZ ETMELERİ'
Turistlerin ilçeyi araştırarak tatile geldiğini anlatan Burhan Sili, "Danışma ofisimize gelen turistler genelde; Atatürk evi, camiler, kale, kızıl kule, tersane, pazar yeri, Türk hamamı gibi yerleri soruyor. Genellikle adrese dayalı başvurular oluyor. Bize danışan her turiste harita ve çeviri hizmetinde bulunuyoruz. Amacımız kısa tatillerinde ilçenin tüm güzelliklerini görerek ülkelerinde Alanya'mızdan söz etmeleri" diye konuştu