Gediz Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir Bölge Finali’nde birinci oldu.
“Bil bilebilirsen” adlı bilgisayar projesi ile TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir Bölge finaline katılarak birinci olan Gediz Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerine katılmayı hakkı kazandı.
Gediz Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Türkçe Metinlerde Ses Olaylarının Bulunması, Cümle Belirtme, Metin ve Kelimeler” ile ’Siyasal Propaganda Araçlarının Seçmen Davranışlarına Etkisi, Gediz Örneklemi’ konulu iki projeyle geçen yıl katıldığı TÜBİTAK 45. Eskişehir Bölge yarışmasında da ikinci olmuştu.
Gediz Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Ali Tanrıkulu, “Okulumuz bu yıl TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir Bölge Finali’nde ’Bil bilebilirsen’ adlı bilgisayar projesi ile bölge birincisi olarak Mayıs ayı içerisinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye Finallerine katılma hakkı kazandı. Geçen yıl yapılan yarışmalarda bölge ikincisi olan okulumuz bu yıl başarısını taçlandırmış oldu.’Bil bilebilirsen’ isimli projeyi hazırlayan Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretmeni Halil İbrahim Kocagöz, Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencilerinden Burak Öztürk ve Berat Peker’i başarılarından dolayı kutluyorum. Ekibimizin Türkiye Finallerinde de başarılı olacaklarına inanıyorum. Yarışmada emeği geçen İdareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.
Müdür Tanrıkulu, Bil Bilebilirsen ismindeki projenin öğrenmeyi eğlenceli hale getirmenin yanında Fatih projesine katkı sağlamayı ve öğrenciler arasındaki rekabeti tetikleyerek daha iyi bir öğrenme ortamı sağlamayı hedeflediğini ifade etti. (MA-EFE)