KAYSERİ, () - AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Çalış Talay,  PKK terör örgütü ve uzantılarının amaçlarına ulaşabilmek için milletin sinir uçlarına dokunduğunu belirterek, ''Devletimiz tek bir terör unsuru kalmayıncaya kadar mücadele etmekte kararlıdır. Bu azim ve kararlılıkla haince saldırılar düzenleyen PKK terör örgütü ve uzantıları ülkemizin tamamında temizlenecek'' dedi.
Son günlerde yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yapan milletvekili Talay, ''Ülke bütünlüğümüze ve kardeşliğimize karşı yapılan hain terör saldırıları sonucunda şehitlik mertebesine ulaşmış Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Yüreklerimize ateş düşüren bu saldırılar elbette ki karşılıksız kalmıyor, silahlı kuvvetlerimiz sınır ötesi ve sınır içinde etkin mücadele örneği göstererek terör unsurlarını tek tek imha ediyor. Ağır zaiyat alan ve tükenme aşamasına gelen PKK terör örgütü ve uzantıları amaçlarına ulaşabilmek için milletimizin sinir uçlarına dokunuyor ve ülke içerisinde kaotik bir ortam oluşturmaya çalışıyor'' dedi. Milletin yaşanan olaylar karşısında uyanık olması ve terörün istediği kaos ortamından uzak durması gerektiğini bildiren Havva Çalış Talay, şunları söyledi:
''Milletimizi yine kardeş olduğumuz Kürt vatandaşlarımızla çatışma ortamına taşımayı planlayan örgüt kullandıkları provokatörlerle bu işi başarmaya çalışıyor. Bizim düşmanımız ülke bütünlüğümüze göz diken terör örgütü ve uzantılarıdır. Milletimiz uyanık olmalı ve terörün istediği kaos ortamından uzak durmalıdır. Milli ve manevi duygularımızla şehitlerimiz için birliktelik yürüyüşleri yapmak, birlik ve beraberliğimizi göstermek en tabii demokratik hakkımızdır. Böyle günlerde birlik ve bütünlüğümüzü perçinleştirmeli kardeşliğimize gölge düşürmemeliyiz. Ancak; vurmak, kırmak, saldırmak bizlerin işi değildir. Terörün ekmeğine yağ sürecek şekilde hareket etmek toplumumuza yakışmaz. 1960'lı yılları, 1980'li yılları unutmadık. O günlerde bizleri birbirimize düşürenler, bugün bunu başaramayacaklardır. Milletimiz itidalli davranarak sağduyu içerisinde olmalı fırsatçılara imkan vermemelidir. Emin olunmalıdır ki ordumuz terör yuvalarını tarumar etmekte, devletimiz tek bir terör unsuru kalmayıncaya kadar mücadele etmekte kararlıdır. Bu azim ve kararlılıkla haince saldırılar düzenleyen PKK terör örgütü ve uzantıları ülkemizin tamamında temizlenecektir. Gün birlik ve baraberlik günüdür. Gün ırk ayrımı yapmaksızın kardeşliğimizin pekiştirilmesi günüdür. Gün itidalli olma, sağduyu içerisinde terörün istediği kaos ortamından uzakta olma günüdür. Bizim mücadelemiz terör ve terör unsurları iledir. Düşmanımız kürt vatandaşlarımız değildir. Milletimiz asil ve vakur duruşunu korumalı oyuna gelmemelidir. Allah bizimledir. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.''