Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Tekkeköy ilçesinde daireleri 130 bin liradan kamulaştırma yapma kararı, ailelerin tepkisine yol açtı. Mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, "Bu paraya çadır almak zor" diyerek, Mustafa Demir'e "Adil ol" çağrısında bulunarak, tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kamulaştırma çalışmalarına adeta isyan eden 7 katlı binada oturan mülk sahipleri ile vatandaşlar tepki eylemi yaptı.
"Mustafa Demir yıkıyor, yuva yıkanın yuvası olmasın, tapulu malıma dokunma" dövizleriyle eylem yapan vatandaşlar basın açıklaması da yaptı.


 
BU PARAYLA ÇADIR ALINMAZ

Tekkeköy ilçesinde kamulaştırma sonrası yıkımı gündemde olan bina sakinlerinden Fuat Solmaz, "Daire başı 130 bin lira verildi. Gidin bu parayla ev alın denildi. Bu parayla daire değil, çadır alınır. Aldığınız karar kanuni olabilir ama adil değil. Bu binada oturan 7 aile, nereye gidecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir söz verdi. Ama verdiği sözü şimdi inkar ediyor. Kamulaştırma adı altında daire başı 130 bin lira vermek yasaldır belki ama kul hakkıdır. 2 milyona Tekkeköy'de bir daire alamazsınız. 7 aileyi sokağa atıyorsunuz. 7 aileye yapılan zulüm yasal olabilir ama kul hakkıdır. Halktan aldığınız yetkiyle yıkmak istediğiniz 7 aileye yaptığınız zulüm yasal olabilir ama kul hakkıdır. Rametli amcamız Veysel Solmaz hayatını kaybetmeden bir önce Mustafa Demir, evini 15 yıl yıkmayacağım diye söz verdi. Sonrasında kameralara poz verdiler. Mustafa Demir amcamız hayatını kaybettikten sonra böyle bir söz vermediğini söyledi. O toplantıda bulunan herkesi yalancılıkla itham etti. Bu ailenin fertleri çalmadıkları kapı, görüşmedikleri kimse kalmadı. Herkes sıkıntımızı görmezden geldi" dedi.

HUKUKİ MÜCADELE SÜRECEK

Bina hissedarlarından Av. Yavuz Selim Solmaz da yaptığı açıklamada, "Buradaki iki parsel yer Tekkeköy'ün en değerli arsalarıdır. Yaklaşık iki yıldır süren kamulaştırma sürecinde bize 7 daire 8 dükkan için 2 buçuk milyon lia teklif edildi. Hukuki mücadelemizi veriyoruz. Mücadelemizi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde de sürdüreceğiz. Buraya yol ve park yapılmak isteniyor. Buna diyeceğimiz yok. Ancak burada bir mahalle yaşıyor. Burada onlarca insan barınıyor. 2.5 milyon lira paranın teklif edilmesi hakkaniyetsizliktir. Bundan sonra da gereken hukuki vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

EYLEME DESTEK

Kamulaştırma mağduriyeti yaşayan ailelerin eylemine CHP ve İYİ Parti'nin yanı sıra vatandaşlar da destek verdi.

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.