Didim Kaymakamlığı öncülüğünde İlçedeki Kamu Kurum ve kuruluşlarının 2014 yılı yaptığı faaliyet ve çalışmalarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Bugün saat 09:00’de Meandros Kafe düzenlenen toplantı öncesinde kahvaltı verildi Kahvaltıya Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Murat Akelp, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Akgün, Didim İlçe Emniyet Müdürü Gürhan Aytekin, Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, Daire Müdürleri, Oda ve Meslek Örgütlerinin temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları ile basın mensupları katıldı. Kahvaltının ardından Koordinasyon toplantısına geçildi.
“KUCAĞIMIZDAKİ TAŞLARI DÖKELİM”
Toplantıda konuşan Didim Kaymakamı İskender Yönden kamunun hesap verilebilir olması noktasında bu toplantıyı düzenlediklerini ifade ederek “Kamunun hesap verilebilirliği, kamunun yaptığı işlerin neler olduğunu açıklamalı ve kamu bunu zaten görev sayıyor. Ya ben yaptım anlayışı yok. Bu çerçeve ortaya çıkıyor. Burada şunu sorsaydık gibi kavramlardan uzak kalalım ve soralım. Çekinmeyelim. Kendi içimizde ele alalım. Kucağımızdaki taşları dökelim. Kafamızın gerisinde sorular kalmasın. Kamu kurumdaki arkadaşlarımız rahatça konuşabilir. Eksikliklerimizi tamamlayarak gidebileceğiz.” dedi.
Ardından Didim İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Akgün 2013-2014 yıllarında Jandarma bölgesinde meydana gelen olaylarla ilgili olarak karşılaştırmalı şekilde verilerde bulundu; ayrıca olayların meydana gelmeden önce yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
Akgün’ün ardından Didim İlçe Emniyet Müdürü Gürhan Aytekin 2013-2014 yıllarında Jandarma bölgesinde meydana gelen olaylarla ilgili olarak karşılaştırmalı şekilde verilerde bulundu.
Aytekin’in ardından Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay göreve geldikleri 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Didim ve bağlı mahallelerde belediyenin birimler noktasında yaptığı çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler verdi.
Başkan Atabay’ın ardından Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut İlçe Milli eğitim Müdürlüğü organizasyonunda sürdürülen “Özgüvenli gelecek projesi” “Yarınlar için yarın sizdeyiz” “Okumayan kalmasın” ve “Bir mezun bir Fidan” projesiyle ilgili bilgiler verdi.
Turgut’un ardından Didim İlçe Mal Müdürü Cenap Kardoğan Mal Müdürlüğünün Hazineye ait arazilerde uygulanan hazine işgalleriyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
“2.173.183,33M2’LİK HAZİNE TAŞINMAZI İŞGAL EDİLDİ”
Kardoğan slayt eşliğinde yaptığı bilgilendirmede “İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlardan 2014 yılı Aralık ayı ve 2015 yılı Ocak ayında 350 civarında taşınmazın mahalli tespiti yapılmış olup tespiti yapılmış taşınmazlardan Haziran-Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılan tespitler sonucunda 2886 sayılı yasanın 75. Maddesine göre kıyıda kalan 127 adet tescil harici işgalci için tahliye talebinde bulunulmuştur. 109 adet ve 2.173.183,33m2’lik hazine taşınmazının yeni işgal olduğu anlaşılmış olup, Kaymakamlık makamından 3091 sayılı yasaya göre, keşif ve infaz işlemleri tamamlanmıştır. Ayrıca ilgili taşınmazlar için Bakanlığımızdan gelen ödenekle 2886 sayılı yasanın 75. Maddesine göre Kaymakamlık makamından gerekli olur’lar alınmış olup tahliye işlemlerine başlanacaktır. 2015 yılı ilk altı aylık tespit programımız kapsamında Akköy, Akbük ve Balat Mahallelerindeki hazine taşınmazlarının tamamının tespitleri yapılarak ecrimisil işlemlerinin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.” dedi.
Didim Kaymakamı İskender Yönden açıklama sonrasında yaptığı bilgilendirmede “Şuradan söylemek istiyorum hazine arazisine zeytin ağacı dikenler kendileri söksünler, sökmezlerse biz sökeceğiz ve söküm masrafını da dikenlerden alacağız. Bu konuda ciddiyiz. Ne yazık ki farklı bir şey olacakmış gibi bir süreç var ama Devlet yaptığı çalışmanın hesabını verir. Bizim yerinde tespit yapıp uyardıklarımıza 3091 sayılı yasa göre işlem yapıyoruz. Aynı şekilde aynı yere ikinci kez tespitinde 2886 sayılı yasa kapsamında işlem uygulanıyor. Bu konuda Mal Müdürlüğümüz gece gündüz çalışıyor. Biz arkadaşları üzmek istemiyoruz. Sökülen ağaçları başka yerlere taşıyıp dikeceğiz.” dedi.
23 Mart itibariyle söküm işlemine başlanacağını belirten Kaymakam Yönden “Sayın vekillerde Sayın Bakanlık yetkilileri de bu hazine arazilerinin işgallerinin durdurulması noktasında destek verdiler. Ağaçların sökümü noktasında gelen para ile doğrudan temin yoluyla ihaleye çıktık; bu konuda belediyemiz bize destek oldu.” dedi.
“SAHTE İMZAYLA DOLAŞIYORLAR”
Hazine arazilerinin işgallerinde sahte imzayla dolaşanların olduğunu dile getiren Yönden “Bir Daire Başkanının adına sahte imzayla bu işi yapanlar tespit edildi. Konuyla ilgili İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı ve konu Savcılığa intikal ettirildi.” dedi.
“10 YILLIK KİRALAMA KALKTI”
Kaymakam Yönden ayrıca hazine arazisini 3 yıl kullandığını belgeleyen ve bu yeri 10 yıllığına kiralama yapılması yönündeki çalışmanın da bu süreçten sonra kaldırıldığını da bildirerek “Hazine arazilerinde Tarım ve Turizm bakanlıklarına devredilen yerleri var.” dedi.