Bozüyük Belediyesi tarafından Muharrem Ayı ve Aşure Günü nedeniyle vatandaşlara 20 bin kişilik aşure ikramında bulunuldu.

Halk pazarındaki aşure ikramına katılan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı Muharrem Ayı’nın ve Aşure Günü’nün hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Salı pazarında 2 farklı noktada yapılan aşure ikramına katılan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin eşlik ederken, okunan duanın ardından aşure dağıtımına geçildi. Başkan Bakıcı burada Muharrem ayının bolluk, bereket ve kardeşlik ayı olduğunu belirterek “Muharrem Ayı, İslam âlemi açısından çok önemli bir ay. Bizde bu önemli günlerde aşure dağıtımı yaparak halkımızla birlikte oluyor, muharrem ayının simgesi olan aşurelerimizi halkımızla paylaşıyoruz. Ben bu vesile ile Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının bütün İslam âlemine ve Bozüyük halkına hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Aşure ikramının ardından pazaryerini de gezen Başkan Bakıcı, pazarcı esnafına kolaylıklar dileyerek, hem esnafın hem de vatandaşların Muharrem ayını tebrik etti. Pazarda dolaşarak vatandaşların ve pazar esnafının da nabzını tutan Başkan Bakıcı, kapalı pazar yeri çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Kapalı pazarımızın bir an evvel tamamlanması için çalışmalarımız hızla devam ediyor. İhtiyaçlara büyük ölçüde cevap verecek olan kapalı pazarımız ile hem vatandaşlarımız hem de pazar esnafımız alışverişlerini rahatlıkla yapacaklar” dedi.

Bu gün 3 ayrı noktada 12 bin 500 kişiye yapılan aşure ikramının bir bölümü de Kasımpaşa Camii’nde yapılırken buradaki aşure dağıtımına da Belediye Başkan Yardımcıları Nazmi Kuru ve Mustafa Yürükcü katılarak vatandaşlara aşure ikram ettiler.

Ayrıca Bozüyük Belediyesi tarafından 30 Eylül Cumartesi günü Aşure Günü’nde de ilçe genelindeki tüm camilerde kılınan öğle namazının ardından 7500 kişilik aşure ikramı yapılmıştı.