Durhasan Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda bulunan meyve  ağaçlarını sulamak için yapılan ve yıllardır kullanılmayan boş havuzda porsuk  olduğunu gören bir çoban, durumu Çubuk Doğa Sevenler Derneği Başkanı Halil Basri  Uluğ'a bildirdi.

Uluğ, kurtarma çalışmaları sonuçsuz kalınca itfaiye ekiplerinden yardım istedi. İtfaiye ekipleri, boynuna ucunda tasma olan aparatı geçirerek  havuzdan çıkardıkları porsuğu doğaya saldı.

Halil Basri Uluğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, porsuğu kendi  imkanlarıyla çıkaramayınca itfaiyeden yardım istediğini kaydederek, şunları  söyledi:


‘"Bu bölgeye sık sık geldiğim için çobanlar beni tanıyor. Porsuğun  havuza düştüğünü bir çoban haber verdi. Çoban birkaç yere haber vermiş ama  ilgilenen olmamış. İlk gördüğünden bugüne yaklaşık 10 gün geçmiş. Bunun üzerine  hemen tarif edilen yere gittim. Yaklaşık 15 yıldır bölgemizdeki hayvan türlerini  araştırıyorum. İlk defa bu bölgede porsuk gördük. Kendi çabalarımla çıkarabilirim  diye düşündüm ama bir kaç denememe rağmen çıkaramadım. Uzun süredir mahsur  kalmasının ve korkmasının da etkisiyle saldırıyordu. Bunun üzerine itfaiyeyi aradım. Sağ olsunlar onlar da hemen geldiler. Uzun bir uğraşın sonunda porsuğu  bulunduğu yerden çıkartarak doğaya yeniden saldık.’’

İtfaiyeci Kazım Ünal da ilk defa porsuk kurtarma operasyonu  gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bugüne kadar bölgede birçok hayvanı kurtardıklarını anlatan Ünal, "İlk defa böyle bir hayvanla karşılaştık. Uzun bir uğraşın sonunda sulama havuzundan  kurtardık ve doğal yaşama alanına saldık." diye konuştu.