ESKİŞEHİRSPOR'un evinde Medicana Sivasspor'u 4-2 mağlup ettiği karşılaşmada 3 gol birden atan Theofanis Gekas, geçen sezon Akhisar Belediyespor'da kendisini, "Tembel, disiplinsiz" diye kadro dışı bırakan teknik direktörü Roberto Carlos ve yöneticilerin kulaklarını çınlattı.
GOL KRALLIĞINDA İDDİALI
Mükemmel bir futbol sergilediği karşılaşmada Medicana Sivasspor ağlarını 3 kez sarsarak Türkiye'deki kariyerinde 3'üncü defa hat-trick yapan Yunanlı golcü, bu sezon gol krallığında da iddialı olduğunu kanıtladı.
İlk kez 2012-13'ün devre arasında geldiği Akhisar Belediyespor'da 15 maçta 12 gol atarak yeşil siyahlı ekibin ligde kalmasında başrol oynayan Gekas, 2013-14'ü Torku Konyaspor'da geçirdikten sonra 2014-15'te Akhisar Belediyespor'a döndü. Özellikle ilk yarıda müthiş bir performans sergileyen Yunanlı yıldız, krallık yarışında haftalarca zirvede kaldı. Ancak 24 maçta 12 gol atan Gekas bitime 9 hafta kala Roberto Carlos tarafından kadro dışı kalınca kulüple yollarını ayırdı, bu sezon başında da Eskişehirspor'la anlaştı.
AKÇAY 1 GÜN FAZLA İZİN VERİYORDU
Akhisar Belediyespor'u geçen sezonun ilk yarısında çalıştıran teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, 35 yaşındaki Gekas için, "Gekas'a haftada 1 gün fazladan izin veriyoruz. Saha içinde savunmaya yönelik isteklerimiz de az oluyor. O bizi taşıyor, biz de onu" demişti. Ancak Akçay'ın ardından göreve gelen Roberto Carlos'la Yunanlı golcünün yıldızı barışmadı.
İlk yarıda fileleri 11 kez sarsarak krallık yarışında zirveyi Galatasaraylı Burak Yılmaz'la paylaşan Gekas, ikinci devre durdu. Carlos'la arasında süren soğuk savaş sonrası 25'inci haftada kadro dışı bırakıldı. Antrenmanlara da alınmayınca sözleşmesini tek yönlü fesheden golcü futbolcu çok sevdiği ve sevildiği Akhisar'dan ayrılırken, kulübü FIFA'ya şikayet etti. Yönetim ise 1.5 yıllık anlaşma yaptığı Roberto Carlos'un sözleşmesini uzatmadı.