Ellerimiz vücudumuzda en çok hasar gören yerimizdir. Ev işleri olsun yaptığımız her şeyde ellerimizi kullanırız. Bu yüzden de ellerimiz çok zarar görürler. Ev işlerinde kullandığımız deterjan, çamaşır suyu gibi temizlik ürünleri çok ciddi zararlar verebilir. Bunu önüne geçmek için plastik eldiven kullanılması önemle rica olunur. Aynı zamanda bahçe işleriyle uğraşan hanımlarımızın elleri de çok hasarlı olur. Çok fazla sıcak su veya soğut su çatlamalara neden olur. Yapacağımız iş ne olursa olsun eldiven kullanınız. Soğuk havalara da dikkat ediniz. Her türlü şeye maruz kalan ellerimizi nasıl koruruz? 



Ellerimizi hep nemli tutun. Gerek losyonlar olsun gerek kremler olsun kullanın. Nemli ellerimizin zarar görme riski daha azdır.

Ellerimizi günde en az 2-3 kere bol sabunla ve bol suyla yıkayın. Tırnak aralarınız parmak aralarınıza temizlemeyi unutmayın.

Nasırlı ellere sahip olabiliriz önemli değil kurtulmanın yolu çok basittir. Nasır taşı ile ellerimizi fazla tahriş etmeden bu yöntemi nasırlı yüzeylere uygulayın. Lekelerden ve nasırlardan kurtulacaksınız.

Haftada bir kere ellerinizi bol masaj yağı ile ovuşturarak masaj yapın. Kremle de yapabilirsiniz. Gece yatmadan önce uygulanması daha önemlidir. Çünkü gece yattıktan sonra uyumaktan başka bir işimiz yok.

Vazelin kullanımı gerçekten çok önemlidir. Çünkü vazelin ellerimizi nemli tutar. Soğuk havalarda vazelin ellerimizin çatlamasını da önler.

Ellerimizi gün içinde boş kaldığımız zaman 1lt bir kaba 1lt diğer kaba ılık su ve 1 çay bardağının yarısı kadar da sirke koyarak bekletin. Su soğuyana kadar kalsın ve ardından ellerimizi bol sabunlu suyla yıkayın. Bu sayede tırnak etlerimiz ve tırnaklarımız güçlenecektir. Avuç içimizde eskisinden daha dirençli olacaktır göreceksiniz.

Tenimizin rengine de iyi gelen limonu da mutlaka kullanın. Bu uygulamayı 1 çay bardağının yarısı kadar sirkenin içine limon sıkarak yapabilirsiniz. Elinize döktüğünüz sirkeli limonu suyunu güzelce ovuşturarak 5 dakika boyunca yapın. Bu sayede tıkanan delikler açılır ve rahat nefes alan tenin rengi de açılır.