Sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mersin’in duayen gazetecilerinden sürekli basın kartı sahibi Hamdi Yurdakul, göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Mersin’de 40 yılı aşkın süredir gazetecilik yapan, Milliyet gazetesinden emekli, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Mersin Temsilcisi Hamdi Yurdakul, bu sabah merkez Mezitli ilçesindeki evinde fenalaşmasının ardından geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Yurdakul’un vefatı Mersin basın camiasını yasa boğarken, evli ve bir kız çocuk babası olan 64 yaşındaki Yurdakul, Müftü Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına, Yurdakul’un ailesi ve gazeteci arkadaşlarının yanı sıra Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz ve eski Mersin Belediye Başkanı Kaya Mutlu katıldı. Cenaze namazı öncesi Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Yurdakul’un eşi ve yakınlarının yanına giderek baş sağlığı diledi.
Namaz sonrası açıklamalarda bulunan Vali Güzeloğlu, "Gerçekten güzel bir insandı. 5 yıllık süre içinde tanıdığım gönlü Mersin’e, özellikle spor basınında Mersin İdmanyurdu’na hep heyecan duyan, katkı koymayı amaçlayan bu noktada gazetesiyle, yazarlığıyla, çabasıyla Mersin’e hizmet etmeyi amaçlayan bir insandı. Benim tanımaktan mutlu olduğum insanlardan biriydi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Eşinin, evladının, tüm sevenlerinin ve Mersin basın camiasının da başı sağ olsun" dedi.
Cenaze namazının kılınmasının ardından sevenlerinin omuzunda cenaze arabasına konulan Yurdakul’un naaşı, Mersin Şehir Mezarlığı’nda göz yaşları arasında toprağa verildi.