TFF 1. Lig 2020-2021 sezonunda oynanan Adana Demirspor ve Tuzlaspor maçlarında şike yapıldığı iddiası ile Samsunspor lehine soruşturma açılmasını sağlayan, Avukat Hüseyin Melih Güneysu'nun gündeme getirdiği 8 milyon TL'lik dekont ortaya çıktı.

SAVCILIK DEKONT SURETLERİNİ İSTEDİ

Şike iddiasının seyrini değiştirerek soruşturma açılmasına neden olan dekontta, 8 milyon TL'nin transfer edildiği görülürken, soruşturmayı yürüten savcı, hesaplarının incelenmesi için ilgili bankalara yazı yazdı. Savcılık, bankalara gönderdiği yazıda, "Adı geçen yöneticinin bankanız nezdinde bulunan hesabının dekont örneklerine gerek duyulmaksızın geriye dönük araştırılarak alıcı kişiye yapılan para transferleri ile bu kapsamda gerçekleşen diğer işlemlere ait dekont suretlerinin Cumhuriyet Başsavcılığımızın soruşturma dosyasına ivedilikle gönderilmesi rica olunur" dedi.

İFADELERİ İSTENDİ

Samsunlu Avukat Güneysu tarafından yapılan şikayette, savcılığa yapılan itiraz ile birlikte dosyaya giren dekont şok etkisi yaratırken, savcılığın TFF 1. Lig 2020-2021 sezonu için şike iddiasına muhatap olan kulüp başkanları, yöneticileri ve futbolcularının soruşturma kapsamında ifadelerinin alınmasını istediği de öğrenildi.

AVUKAT AÇIKLAMIŞTI

Avukat Melih Güneysu, şike soruşturması ile ilgili Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamalarda ise şunları dile getirmişti:

"Şampiyonluğun o tarihlerde en güçlü adaylarından Samsunspor ve Adanademirspor arasında kritik haftalarda rekabet yaşanırken Tuzlaspor, Adanademirspor maçına 24 saat kala Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Talimatları'nın 56. maddesine aykırı şekilde davranarak takımından Rogerio Thuram 14 golle takımın en etkili oyuncusu, Gökhan Kaya takımın o haftada asist kralı, Ahmet Yazar takımın en değerli kanat oyuncusuyken bu isimlerde dahil 5 as kadro oyuncusunu kadro dışı bırakmıştır. Tuzlaspor tüm bunların yaşandığı 32. haftadan sonraki 33. haftanın maçı olan Tuzlaspor-Altınordu müsabakasında ise 32. haftadaki Samsunspor maçına özel olarak kadro dışı bıraktığı bu 5 oyuncusunu as kadroya tekrar almıştır."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.