"İnsanlar dışındaki canlıların duyguları yoktur" sıkça dillendirilen bir savdır. Fakat hayatın içindeki anlar, yaşanmışlıklar ve hikâyeler bu savı her daim yalanlıyor. Bu örneklerden biri de Hindistan'da yaşandı.

HER GÜN YOLUNU KESİYOR
Hindistan'da bir inek, bebeğinin ölümüne sebep olan otobüsü dört yıldır her gün takip ediyor, her gün önüne çıkıp yolunu kesiyor ve aracın yoluna gitmesine engel olmaya çalışıyor. İnek bir vur-kaç olayıyla bebeğinin ölümüne sebep olan sürücüyü affetmezken, bir yandan da esasında bir yönüyle de adaleti arıyor.

NE YAPTIYSA ENGEL OLAMADI
Olay Hindistan'ın Kuzey Kamataka bölgesindeki Sirsi şehrinde gerçekleşmiş. Kazanın üstünden dört yıl geçmiş olmasına rağmen, kederli inek olayı unutmuş değil. Sürücü ilk başlarda ineğin bu davranışının zamanla azalacağını düşünmüş ama her gün aynı olayla karşılaşınca otobüsün rengini değiştirme yoluna bile başvurmuş. Ne yaparsa yapsın dört yıldır ineğin her gün yolunun üstüne çıkmasına engel olamamış.

DİĞER ARABALARA VE İNSANLARA KESİNLİKLE DOKUNMUYOR
İnek, videoda da görüldüğü üzere otobüs manevralar da yapmaya çalışsa otobüsün gidişini engellemeye çalışıyor. İnek, yol üstünde diğer arabalara veya araçlara kesinlikle dokunmuyor. İneğin dört yıldır bebeğinin öldüğü bölgede yaşadığı, bu bölgeden hiç ayrılmadığı gözlenmiş. İnekler, Hindistan'da dinen de kutsal bir hayvan olarak biliniyor ve sokaklarda insanlarla birlikte yaşıyorlar, toplum genelinde saygı görüyorlar. Ama tabii ülkede yine de özellikle süt endüstrisinde de kullanıldığı gerçeğini gözardı etmemek gerekiyor.

Kaynak: Haberler.com