Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, terör soruşturması kapsamında 30 Ekim'de cezaevine gönderilen eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Fırat Anlı ile 6'sı tutuklu 51 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, 2 yıl önce Dicle ilçesine bağlı Kurşunlu köyü mezrasında terör örgütü PKK/KCK'nın talimatları doğrultusunda sözde "şehitlik" için çalışma yapıldığı bildirildi. 5 Kasım 2015'teki operasyonlarda temizlenen sözde şehitlikle ilgili tespitlerin de yer aldığı iddianamede milletin parasıyla gerçekleştirilen ihanetler tek tek anlatıldı:

 
HALKA YOK, TERÖRİSTE VAR
 Şüpheli terör yandaşları, siyasi güçlerini ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarını kullanarak terör yandaşları için çadır kurdu.
 Dicle ilçesine bağlı Kurşunlu köyünde kurulan terörist mezarlığının örgüt yandaşlarınca korunması amacıyla kurulan çadırlar, bölgeye yakın yerde kalekol ve baraj inşaatlarının yapımını protesto etmek için de kullanıldı.
 Terörist mezarlıklarının zemin düzleme çalışmalarının yapıldığı da yine iddianamede yer aldı.
 Soruşturma kapsamında mezarlık inşaatında çalışan iş makinesi ve malzeme getiren araçların da belediyeye ait olduğu belirlendi.

 
TALİMAT PKK'DAN
 İddianamede, yatırım ve ihale programında olmadığı halde terörist mezarlığı için Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (DİSKİ) imkanları kullanılarak, bölgeye içme suyu için kuyu açılmasının sağlandığı belirtildi. Hainler kuyunun kullanılabilmesi amacıyla jeneratör de tahsis etti. Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'den (DEDAŞ) de talepte bulunularak elektrik bağlantısı yapılması sağlandı.
 Hainler belediye imkanlarıyla yapılan mezarlık denetimini ise bizzat 21 Temmuz 2014'te Anlı yaptı. Ziyarete dair görseller de iddianamede yer aldı.
 İddianamede, Anlı'nın terör örgütü PKK elebaşılarının telsizden verdikleri talimatlar doğrultusunda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarını kullandığı yer aldı.

 
89 YIL İSTENDİ
İddianamede, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Fırat Anlı hakkında, 31,5 yıldan 89 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 50 sanık ise "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından yargılanacak.

YERLE BİR EDİLMİŞTİ
5 Kasım 2015'teki operasyonlarda Dicle Kurşunlu'daki hainler mezarlığına operasyon düzenlenmişti. Operasyonda 16 noktada 31 tüp ve el yapımı patlayıcı düzenekleri bulunurken, alanı örgütün bomba yapımında kullandığı tespit edilmişti.

OPERASYON DEVAM EDİYOR
Siirt'te düzenlenen terör operasyonunda DBP'li Veyselkarani Belediye Başkanı Enes Cengiz ve Baykan Belediye Meclis üyesi Selva Erdoğan gözaltına alındı.