AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Eskimalatya’da bulunan tarihi mekânları gezdi. Şentop, bu kapsamda ilk olarak Ulu Cami ve tarihi Mustafa Paşa Kervansarayı’nda incelemelerde bulundu.
Partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılmak üzere Malatya’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Battalgazi ilçesine bağlı Eskimalatya’yı gezdi. Şentop’a, AK Parti Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Hüseyin Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve bazı partili yöneticiler eşlik etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, ilk olarak Ulu Cami ve ardından da tarihi Mustafa Paşa Kervansarayı’nı gezdi. Şentop, burada Başkan Gürkan’dan tarihi eserler ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Ulu Cami ve tarihi Mustafa Paşa Kervansarayı’nı gezen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’a, Başkan Gürkan tarafından Kervansaray Kurs Merkezleri’nden yapılan sanatsal tablolar hediye edildi.