Uzun süredir ilçe halkının gündeminde olan borsa sitesinin yer tahsisiyle ilgili gerçekleşen görüşmede borsa başkanı Kibaroğlu, Başkan Yılmaz’a bilgi verdi.

Görüşmenin ardından bilgi veren Bafra Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kibaroğlu, mevcut üyelerimizi tek çatı altında toplamak amacıyla başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kamu kurum kuruluş yöneticileri ve borsa üyeleriyle el ele verip, birlik ve beraberlik içerisinde Bafra’ya yakışan modernlikteki borsa sitesini, ilçeye kazandırmak istediklerini söyledi.

El birliği ile bu işin üstesinden geleceklerine inandıklarını dile getiren Başkan Kibaroğlu, "Böylece hem üyelerimizi tek çatı altında toplamak, hem trafik hem de Bafra ekonomisi acısından, çok önemli bir potansiyele sahip olmaya devam eden, Bafra Organize Sanayi Bölgesi’ne ve akabinde tarıma dayalı sanayiye hammadde tedarik yeri olacağına inancımız tamdır. Borsayı teşkilatlanmış, organize edilmiş, disiplin altına alınmış pazar olarak tarif etmek mümkündür. Ticaret borsaları üreticiye olduğu gibi tüketiciye, tüccara, ihracatçıya, ithalatçıya da büyük yararlar sağlamaktadır" diye konuştu.

Bafra Ticaret Borsası’nın site olmasının ilçe ekonomisi için faydalı olacağının altını çizen Başkan Kibaroğlu, "Bafra Ovası gibi büyük bir ovaya sahip olmamız, bölgemiz için büyük bir nimettir. Bu nimetimizi en iyi ve en verimli bir şekilde kullanmak istiyoruz. Tarıma dayalı sanayilerimizin kurulmalarını destekleyecek zahire borsasının eksikliğini çekmekteyiz. Bu eksikliğimizi gidermek için, mevcut hazine yerlerinin ihtiyaca göre borsalara veya diğer kurum veya kuruluşlara tahsis veya satışlarının talep karşılığı yapılmasının gerekli olduğunu belirtmek istiyorum. Bu vesile ile en kısa zamanda borsa sitesini Bafra’mıza kazandırmak için elbirliği ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bugün yer tahsisi ile ilgili görüşmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Kendilerini bu konuda bilgilendirerek destek istedik. İnşallah en kısa zamanda ilçemize bu siteyi kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır ve AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk’un da katıldığı ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Bafra Borsa Sitesi’nin ilçe ekonomisine canlılık ve hareketlilik kazandıracağının altını çizerek, bu konuda gerekli çalışmaları yapmaya hazır olduklarını vurguladı.