Mardin’de imam hatip lisesi öğrencileri arasından düzenlenen ezanı güzel okuma yarışmasının il finali yapıldı.
İmam hatip lisesi öğrencileri arasında düzenlenen ezanı güzel okuma yarışmasının Mardin finali düzenlendi. Mardin İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen yarışmaya Mardin İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İl Müftü Vekili İsmail Ünal, Kızıltepe Müftüsü Masum Taşçı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vasi Ete, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İl Müftü Vekili İsmail Ünal’ın jüri başkanlığını yaptığı yarışmanın sonunda Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bünyamin Atasever birinci, Mardin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şehmuz Sisuca ikinci ve Özcan Yıldız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bedrettin Taşçı üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken birinci olan Bünyamin Atasever bölge finalinde Mardin’i temsil edecek.
Yarışmaya katılan tüm öğrencilerin memnuniyet verici bir performans sergilediklerini belirten Mardin İl Müftü Vekili İsmail Ünal, hepsinin de ezanı çok güzel okuduklarını söyledi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerin gönüllerin birincisi olduklarını kaydeden Ünal, şunları söyledi:
"Kimi öğrencilerimiz Ömerli’den, Savur’dan, Nusaybin’den buralara kadar gelerek yarışmaya katıldılar. Büyük bir emek sarf ederek cesaret gösterdiler. Ben bu yüzden tüm öğrencilerimizi kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Tabi bu kardeşlerimizden bir tanesi bizi bölgede temsil edecek. İkinci, üçüncü ve dördüncü olan kardeşlerimiz ise hiç üzülmesinler, çünkü ileride yine bu gibi yarışmalara katılacaklar ve ileriki zamanlarda onlardan birisi bizleri bölgede temsil edecektir. Ben bir kez daha tüm öğrencilerimizi tebrik eder onları yetiştiren, emek veren hocalarına da çok teşekkür ediyorum."
Yarışmada birinci olan Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bünyamin Atasever ise çok mutlu olduğunu ve bölge finalinde de dereceye girmek için çalışacağını söyledi.
Hediyelerin verilmesinin ardından sahneye çıkan Grup Ensar’ın ilahi ve ezgiler seslendirmelerinin ardından yarışma sona erdi.