Eskişehir Tornacılar ve Oto Tamircileri Sanayi Sitesi'ndeki sosyal tesis açılışında konuşan Tüfenkci, Eskişehir'in Türkiye'nin örnek illeri arasında yer aldığını söyledi. Esnafın kendi küçük birikimleriyle, banka kredisi kullanmadan, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yardım almadan kendi ayakları üzerinde durmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Biz küçük esnafımıza, kooperatiflerimize yardım ediyoruz. Biz sizlerin işini büyütme, ekmek mücadelenizde yanınızda olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Esnaf, ekonominin belkemiği, Anadolu'nun omurgası, sağduyunun temsilcileri olarak her zaman huzurdan, istikrardan, güvenden yana oldu. Bizler her daim sizin yanınızda olduk. Esnaf ve sanatkarlarımızın acımasız rekabete ve ezici piyasa şartlarına karşı mutlaka korunması gerektiğine inanıyoruz. Esnafımızı büyütüp tüccar haline getirmek, tüccarımızı büyütüp sanayici haline getirmek en büyük hedeflerimizdendir."

''Faizsiz kredilere ulaşımı kolaylaştıracağız''

Bakan Tüfenkci, Ak Parti hükümetleri döneminde düşük faizli krediler noktasında rekorlar kırdıklarını dile getirerek, "Şartları taşıyan herkese bir yıl ödemesiz 2 yıl vadeli ellişer bin liralık kredi vereceğiz. Zor durumda bulunan esnaftan başlayarak bu kredileri vereceğiz. Faizsiz kredilere ulaşımı kolaylaştıracağız." diye konuştu.

İstihdamı artırma noktasında yeni bir seferberlik başlattıklarını anımsatan Bakan Tüfenkci, Ahilik Sigortası Fonu ile esnafın sıkıntı yaşadığı dönemde yanında olacaklarını vurguladı.

Tüfenkci, artık esnafın bürokratik işlemlerle uğraşmasını istemediklerini belirterek, "Eğer bir kişi iş yeri açacaksa tek bir yer ile muhatap olsun istiyoruz. Kurum kurum gezerek belge, izin toplasın istemiyoruz. Esnafımızın üretmesini, işine odaklanmasını istiyoruz. Kapı kapı dolaşarak ruhsat için dolaşmasını istemiyoruz. Bir yere müracaat edilsin bütün işlemler yapılsın ve ruhsatını alsın istiyoruz. Bunun ayrıntılarını yakında paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Milliyet