Behçet DALMAZ/HAKKARİ,()-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Başkanlığı, 1 Kasım seçimlerinde görev alacak sandık gözlemcileri ve görevlilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Hakkari Belediyesi'ne bağlı Fekiye Teyran Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen toplantıya, HDP Hakkari il Eş Başkanı Metin Besi ve 500'e yakın sandık görevlisi ile gözlemciler katıldı. HDP Hakkari il Eş Başkanı Metin Besi, 1 Kasım seçimlerinin özelde Kürtler, genelde tüm halklar için tarihi bir önem taşıdığını belirterek, "7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi yarın yapılacak olan 1 Kasım seçimlerinde de bütün halkların oylarını barış ve kardeşlikten yana kulanılmasını talep ediyoruz. Hakkari ilimizde de birlik ve beraberlik içerisinde herkesin sandıklara sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.
İHD 100 KİŞİLİK SEÇİM KOMİSYONU OLUŞTURDU
İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi de aralarında avukatların da bulunduğu 100 kişilik seçim komisyonu oluşturdu. İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, "Hakkari merkez, ilçeler ile bağlı köylerde toplam 100 kişiden oluşan İnsan Hakları savunucusuyla beraber sandık güvenliğini sağlamak üzere çalışma yürüteceğiz. Güvenli, demokratik ve huzur içinde oy kullanabilmesi için tüm insan hakları savunucularının , sivil toplum örgütlerinin, siyasi parti temsilcisi ve üyelerini sağduyulu olmaları oldukça önemlidir. Seçim günü derneğimiz gün boyu açık olacak. Her türlü hak ihlalleri ve seçim güvenliğini tehdit eden uygulamalara karş derneğimiz hukuk komisyonundan destek olabilecektir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI