Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2015 Yılı Mali Destek Programları kapsamında gerçekleştirilen “Bilgilendirme Toplantıları ve Proje Yazma Eğitimleri” sona erdi. BEBKA’dan mali destek almak için başvuruda bulunacaklar arzu ederlerse 8 Mayıs 2014 tarihine kadar proje hazırlanması ve yazılması konusunda teknik yardım da alabilecek.
2015 Yılı Mali Destek Programlarını 16 Şubat 2015 tarihinde açıklayan BEBKA, Kırsalda Ekonomik Kalkınma ve Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Mali Destek Programlarına 15 milyon TL kaynak ayırdı. Bu kapsamda 23 Şubat tarihinde Bilecik’te başlayan bilgilendirme toplantıları, 18 Mart tarihinde Eskişehir Merkez’de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı ile sona erdi. Bu süre zarfında 30 farklı ilçe ve 3 il merkezinde toplam 35 adet Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirilerek bin 482 kişiye Mali Destek Programları ile ilgili bilgi verildi.
Mali Destek Programları ile ilgili proje yazma eğitimleri de 16 Mart tarihinde Gemlik’te başlayıp 9 Nisan tarihinde Bilecik’in Osmaneli ilçesinde sona erdi. BEBKA’nın 10 farklı ilçe ve 3 il merkezinde olmak üzere toplam 17 farklı yerdeki Proje yazma eğitimlerine de 356 kişi iştirak etti.
BEBKA’nın 2015 yılı Mali Destek Programları kapsamında faaliyetleri Teknik Yardım Masası ile devam ediliyor. Bursa, Eskişehir, Bilecik illerinde görevlendirilen uzmanlar tarafından sağlanan Teknik Yardım Masası Hizmeti 6 Nisan tarihi itibari ile aktif hale getirildi.
BEBKA’nın mali destek programlarına başvuru yapılabilecek, somut bir projesi olan ve projesi hakkında fikir alışverişinde bulunmak isteyen başvuru sahipleri başvuru sahibi ve ortakların uygunluğu, projenin başvuru rehberlerinde belirtilen amaç ve önceliklere uygunluğu, projede yer alacak faaliyetlerin planlanması, uygulanabilirliği ve yöntemlerinin belirlenmesi, projede ifade edilen beklenen sonuçların mali ve kurumsal açıdan sürdürülebilirliğinin ele alınabilmesi, proje bütçesinin istenilen şekilde ve etkinlikte oluşturulabilmesi hususlarında 8 Mayıs 2014 tarihine kadar teknik yardım alabilecek.
Mali Destek Programlarına Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden 8 Mayıs 2015 Cuma günü saat 17.00’ye kadar başvuru yapılması gerekiyor. Başvurusu KAYS üzerinden tamamlanan projelerin de 15 Mayıs 2015 Cuma günü saat 17.00’ye kadar Ajansın Bursa, Eskişehir veya Bilecik ofislerinden birine elden veya posta ile ulaştırılması gerekiyor.