ANKARA'daki bombalı terör saldırısı, Denizli'de aynı meydandaki iki ayrı eylemle protesto edildi.
Delikliçınar Meydanı'ndaki ilk eylem, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından düzenlendi.
Eyleme yaklaşık 400 kişi katıldı. Hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar atıldı. KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Dede, "Acımız büyük, yaralarımız derindir. Katillerin arkasında kim ya da kimlerin olduğu bulunana kadar bize rahat yok. Katliamın sorumluları hesap verecek. Hiç kimse bu katliamın faili meçhul olduğunu bize söylemesin" dedi. Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.
'13 YILDIR ÜLKEYİ YÖNETENLER HESAP VERMELİ'
Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfedarasyonu'na (Birleşik Kamu-İş) bağlı Eğitim-İş Sendikası da aynı meydanda ikinci bir eylem düzenleyip, terörü lanetledi. 50 kişinin katıldığı ikinci eylemde de Ankara'daki patlamada en büyük sorumluluğun hükümet ve cumhurbaşkanı olduğunu dile getirilip, sloganlar atıldı. Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, "Bizler öğretmeniz. Okul bahçesinde oynayan iki çocuk çarpışıp burunları kanasa öğretmenden hesap sorulur. Bir öğretmen öğrencisini tartaklasa görevden alınır. Mühendis, yaptığı bina yıkıldığı zaman hesap verir. Doktor, yanlış ameliyat yaptığı zaman bunun hesabını verir. Ama, 13 yıldır bu ülkeyi yönetenler hesap vermiyor. Vermeliler" dedi. Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI