Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü’nde 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı bahar yarı yılında "İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı" öğrenci almaya başlıyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Alanya Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof Dr. Aynur Kazaz, kayıtların başladığını bildirdi. Prof Dr. Aynur Kazaz, başlangıç olarak Antalya merkez kampuste bir sınıf ve Alanya yerleşkesinde bir sınıf açılacağını, programın 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı bahar yarı yılında başlayacağını ifade etti.
Programın 10 ders ve 1 projeden oluştuğunu, Yüksek Lisans öğrencilerinin iki dönemlik bir eğitim sonunda iş sağlığı ve güvenliği alanında yüksek lisans diplomasına sahip olabileceklerini bildiren Alanya Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof Dr. Aynur Kazaz, iş sağlığı ve güvenliği tezsiz yüksek lisans programlarının en önemli avantajının, programı tamamlayanların B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavlarına girmeye hak kazanması olduğu söyledi. Prof. Dr. Kazaz, “Normalde özel dershanelerde 1 aylık eğitim alındıktan sonra ÖSYM tarafından yapılan C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavı geçilerek iş güvenliği uzmanı olunabiliyor. C sınıfı bir uzman 3 yıl boyunca piyasada çalıştıktan sonra, yine özel dersanelerde 1 aylık eğitim ve sınav sürecinden sonra B sınıfı uzman olabiliyor. Toplam 3 yıl 2 ay süren fiili çalışma sonucunda elde edilebilecek bir ehliyetin, yaklaşık 1 yıl süren bir yüksek lisans çalışması sonunda piyasa tecrübesine gerek kalmadan alınabilmesi, programımızı daha da değerli hale getirmektedir. Ayrıca iş kazaları ve meslek hastalıklarının ağır sonuçlarından çalışanlarını ve işletmelerini korumak isteyen özel sektör yöneticilerinin de programa yoğun ilgi göstermesini beklemekteyiz. Programımız 4 yıllık tüm lisans mezunlarına açıktır. Programdaki dersler çalışanların durumu göz önüne alınarak gündüz, akşam veya hafta sonları yapılabilecek” şeklinde konuştu.
Antalya ve Alanya’da açılacak programlar için Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne başvurulması gerektiği belirtildi.