Erzincan-Sivas karayolunda seyir halinde olan Nizamettin Becetek  yönetimindeki gübre yüklü tırın, Sakaltutan Geçidi'nden indiği  sırada fren ve direksiyon hidroliği boşaldı. Hızını azaltarak aracı durdurmaya çalışan Becetek'in durumu haber  verdiği oğlu, polisi arayarak babasının telefon numarasını iletti. Polis  ekipleri, olası kazanın önüne geçmek için güzergahta güvenlik tedbirleri aldığı  tırı takibe başladı.

 Aracın duramama ihtimaline karşı AFAD ve Erzincan Belediyesine ait  itfaiye ekipleri de güzergahta hazır bekletildi. Freni ve direksiyon hidroliği boşalmış halde kilometrelerce kontrolsüz  seyreden tır, herhangi bir kazaya karışmadan geçidin rampa kısmında Becetek'in  çabasıyla güçlükle durduruldu.


SEYİR HALİNDEYKEN ARAÇ KONTROLDEN ÇIKTI

Tır şoförü Becetek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seyir  halindeyken aracın kontrolden çıktığını belirterek, "Durumu fark edince Allah'a  yalvararak geçitten indim. Ardından oğlumu arayarak durumu bildirdim. Oğlum da  polisi arayarak yardım istedi. Nasıl olduğunu anlayamadım. Yiyecek ekmeğimiz  varmış, Allah aracı durdurdu." diye konuştu.