2886 Sayılı Devlet İhale Kanununda belirtildiği üzere; ‘Belgeleri ile teminatı usulüne uygun ve tam olmayan isteklilerin teklif mektubunu taşıyan iç zarfları açılmayarak başkaca işleme konulmadan, diğer belgelerle birlikte kendilerine veya vekillerine iade olunur. Bunlar ihaleye katılamazlar’ hükmü gereği, haberde ismi geçen Rahmi Kalaycı vekili tarafından İhale Komisyonuna sunulan Vekâletname - Mali Durum Belgesi - Teklif Mektubu Zarfı – Adres Beyanı belgelerinin ihale konusu iş ile ilgili şartları taşımadığı tespit edilmiş tutanak düzenlenerek tutanak ve Teklif Mektubunu içeren İç Zarf ‘AÇILMADAN’ ilgiliye iade edilmiştir. Açılmadan iade edilen Teklif Mektubundaki teklifin içeriğinin bilinmesi mümkün değildir. Haberde gerçekmiş gibi gösterilen Teklif Mektubu, geçerli ve resmi bir teklif mektubu olmadığı gibi devletin zarara uğraması veya peşkeş çekilmesi gibi bir durum söz konusu değildir.
Haberde, yıllık 6.000 TL bedelle yani aylık 500 TL’ye kiralanmış olduğu belirtilen ihalenin Muhammen bedeli, yıllık 5.040 TL dir. Yürürlükteki mevzuata uygun olarak yapılan ihale sonucunda, yıllık 20.000 TL bedel üzerinden ihale sonuçlandırılmıştır.

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğünce talep edilen Emniyet Müdürlüğünden görevli emniyet güçleri tarafından ihale tarihinde 10.00 ve 14.00 saatleri arasında ihale güvenliği sağlanmış ve serbest rekabet ortamında ihale gerçekleştirilmiştir.
Haberde, ilgilinin engellemelere rağmen son anda ihale saatine yetişmeyi başardığı iddia edilmekte olup gerçekte Rahmi Kalaycı vekili Uğur Kalaycı’nın ihale dosyasını ihale günü Saat 13:22’de yani ihale saatinden yaklaşık 40 dakika önce dosya teslim alma görevlisine teslim etmiştir.

Haberde yer alan kiralama ihalesinde Devlet malının peşkeş çekildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

Göndermiş olduğumuz cevap metni, kanuni haklarımız saklı kalmak kaydıyla, aynı sayfada, aynı puntolarla yayınlanmak üzere bilgilerinize sunulur.