Aydın’da “Otizm Spektrum Bozukluğu” ile ilgili farkındalık oluşturmak ve otizmli bireylerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla etkinlik gerçekleştirildi.

2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” kapsamında Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik Aydın Gençlik caddesi Sanat Kafe önündeki alanda gerçekleştirildi. Program kapsamında otizmli çocuklarla birlikte sportif etkinlikler ve oyunlar, gitar grubu sunumu, halk oyunları gösterisi ve el baskısı etkinliği gerçekleştirildi. Aydın Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi gösterilerini sergiledi. Yarışmalarda dereceye giren çocuklara madalyaları İl Müdürü Seyfi Bozçelik tarafından verildi.

Günün anlam ve önemini belirten Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik Otizm’in toplumda çok fazla tanınmadığını belirterek, “Otizm’i bazen bir engel grubu olarak görüyoruz. Bazen bir hastalık olarak görüyoruz. Bazen ise neyin olduğunu farkına varmadan maalesef çocuklarımızla ilgili kanaatlerimiz oluşuyor. Ya da mesai arkadaşlarımız yolda beraber yürürken, tanıştığımız insanlar yada bir etkinlikte yan yana geldiğimiz insanlar haline geliyorlar. Bugün bu nedenle Bakanlığımızın hazırlamış olduğu ve tüm Türkiye’de dağıtımı yapılan broşürdeki tüm cümleleri paylaşmak istiyorum. Gerçekten biz burada yazılanları görür ve anlar isek Otizmli bireylerinde farkına vararak toplumda bir farkındalık oluşturmuş olacağız. Bu etkinliğimizle Aydın’da var olan otizmli çocuklarımızın, otizmli bireylerin farkına varıp onlarla toplum içinde daha sağlıklı ilişkiler kurabileceğimizi umut ediyorum” dedi.

Etkinlik üzerinde ‘Farkındayız’ yazılı balonların havaya bırakılmasının ardından, hazırlanan bezlerin üzerine el baskısı yapılmasının ardından sona erdi.