Ziraat Türkiye Kupası A Grubu son maçında Gaziantepspor’un Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u deplasmanda 3-1 yendiği maçın ardından her iki takımın teknik direktörü açıklamalarda bulundu.
Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, 3-1 galip geldikleri maçın ardından, “Her maç önemli. Bu gün de bu maça bu şekilde düşünerek çıktık ama tabi ki kupa maçları hafta arasında çalışma temposunu bölmek anlamında bizim için zor oluyor. İki takım için de zordu. İki takımın da iddiası kalmamıştı. O yüzden bu maça çıkmak belki her iki takımın hocası için de zordu. Benim için çok zordu ama artısı şu oldu; ‘yeni gelen oyuncularımızı oynatma şansımız oldu. Onları görme şansımız oldu. Son hafta az oynayan ve ya oynamayan oyuncularımızı görme şansımız oldu.’ Bu anlamda bizim için faydalı bir gün oldu. Sonuç olarak da kazandığımız için sevinçliyiz. İnşallah bundan sonraki maçların da hem Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, hem de biz şehrimize yakışır bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz. İki takım için de hayırlısı olsun” dedi.
KUTLU”KUPA MAÇLARINDA OYNAMAYI TERCİH ETMEZDİM”
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, ise 3-1 mağlup oldukları Antep derbisinin ardından, “Öncelikle biz her kupa maçı için aynı şeyleri söylüyoruz. Oynatmadığımız oyuncular ve alt yapıdan oynatacağımız, kurduğumuz kadrolarla devam ettik. İşin başında ben olsam bu kupa maçlarında da kalmazdım çünkü biz lig hedefiyle kurulmuş ve o hedefte yürüyen bir takımız. Kupa maçları bizim için gerçekten bir zulüm; çünkü kadromuz iki tarafı götürmeye elverişli değil. Şükür ki bu gün bitti ama dediğim gibi kupa maçlarında oynatamadığımız, forma şansı bulamayan oyuncular alt yapıdan aramıza katılacak. Geleceğe yönelik hangi oyuncularımızı kullanabiliriz. Buna yönelik olarak kullandık. Bu anlamda faydası olduysa oldu. Dediğim gibi sezon başında bu takımda olsam kupa maçlarında oynamayı tercih etmezdim” şeklinde konuştu.