İSTANBUL, () SEKTÖRÜN  önde gelen Bilgi Güvenliği firmalarından UITSEC, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi gereksinimlerini tanımlayan tek uluslararası denetlenebilir standart olan ISO 27001 sertifikasını Doğa Okulları'nın almasını sağladı.

Doğa Okulları yöneticileri tarafından kendilerine plaket verilen UITSEC'in CEO'su  ve Uluslararası Bilgi Sistemleri Güvenliği Derneği ISSA’nın Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Batuhan Tosun, şunları söyledi:

’’ Ülkemizde bilgi güvenliği yani üst çatıdan baktığımızda siber güvenlik çok önemli. Lakin bunların uygulanabilirliğinden ziyade kullanıcıların bu tehditlerin bilincinde olması yani farkındalığı da çok önemli. Fazla sayıda çalışanı ve müşteriyi kendi bünyesinde barındıran kurumlar için, ki bunlara eğitim sektörü ve sağlık sektörlerini örnek gösterebiliriz, bu sertifikasyon hem uygulanabilirlik hem de farkındalık açısından çok önemli. Özellikle yurtdışında sağlık sektöründe ve eğitim sektöründe yaşanan bilgi hırsızlıkları konuları çok vahim yerlere götürebiliyor. Yıllar önce hastaneye gelip kimliğini bırakan bir vatandaşın yıllar sonra üzerine kurulmuş bir şirket ve vergi borcu ortaya çıkabiliyor, bunlar halk arasında ciddi infiallere neden olan, bilgi güvenliğinin sağlanmamasından kaynaklı sahtekarlık saldırıları. Dolayısı ile Doğa Kolejleri gibi bir dünya markası olma yolunda ilerleyen üst düzey bir eğitim kurumunun böyle bir farkındalık göstermesi ve bu güvenlik standartlarını kendi içinde uyguluyor olması takdire şayan bir durum. Umuyoruz ki Türkiyedeki birçok firma aynı özeni ve dikkati göstersin. “