Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a geldi.
Olcay Kılavuz, Türkiye’nin dört bir yanında ve sınırların dışında ocaklarda binlerce gencin yetişmesi için eğitim ve kültür faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirtti.
Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel’in karşıladığı Olcay Kılavuz ve beraberindekiler, Ocak Binası’na geçti. Burada bir süre Ocak Başkanı Tolga Adıgüzel ile sobet eden Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bugün ülkemizin dört bir yanında ve sınırlarımızın dışındaki ocaklarımızda binlerce gencimizin yetişmesi için eğitim ve kültür faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz. Ülküdaşlarımız, özellikle eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamaya özen göstermelidir. Her ülkücü kendisini bilgi çağının gerektirdiği şekilde donatmalıdır” dedi.
Üretmeden tüketen, gelişimini tamamlamayan, bilime ve teknolojiye yatırım yapmayan ülkeler ise geri kalarak uluslararası arenada varlık gösterememektedirler diyen Kılavuz, “Çevremizdeki herkesi ülkemizle ilgili gelişmeler hakkında bilgilendirmeli, yaşanan bilgi kirliliğinin hep birlikte önüne geçmeliyiz. Çağı Türk’çe okumalı, olayları çok yönlü olarak değerlendirmeliyiz. Yarınları aydınlatmak için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Türk milleti dün olduğu gibi bugün de söz konusu bu açmazın en büyük çözümünü yine birer iman kalesi olan ahlakını mücadelesi haline getirmiş milliyetçi ülkücü Türk gençliğinde, yani sizlerde bulacaktır. Türk gençleri Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in işaret ettiği gibi “yüksek vasıflı bir Türk” olmak için kendilerini tanzim etmek zorundadırlar. Peygamber Efendimizin “iki günü eşit olan ziyandadır” hadisi ışığında gençlerimiz her gününü daha iyi değerlendirmeli ve kendilerini yarının büyük Türkiye’si için hazırlamalıdırlar. Bizler Ülkemizi ve milletimizi Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in belirlemiş olduğu “Lider Ülke Türkiye” konumuna yükseltmek için, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürümenin azmindeyiz. Bizim en büyük savaşımız Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in de belirttiği gibi “ cehalete, bozgunculuğa ve riyakârlığa karşıdır. İnşallah bu uğurda muzaffer olacak gençliğimizin tahribata uğradığı, milli-manevi değerlerimizden habersiz bireylerin yetiştirilmesi için her türlü oyuna karşı dimdik durarak aydınlık geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yok olmasına asla fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.
Son dönemde üniversite olayları çerçevesinde ülke gündeminde yaşanan gelişmelere de değinen Kılavuz “Hükümetin gayri milli tutumu neticesinde terör örgütü cesaretlendirilmiş, dağdan inerek şehir merkezlerinde hain eylemlerini yapmaya başlamıştır. Sokaklarımızda asayiş yok olmuş, sükuneti sağlaması gereken kolluk kuvvetleri sindirilmiş, kontrol terör örgütü sempatizanlarına bırakılmıştır. Türk toprağı olan bir yerde televizyon kanallarında da canlı olarak yayınlandığı üzere sokak savaşları yaşanmaya başlamış, ne acıdır ki toplam tüfekle gemileri boğazın dibinde yollayan bir milletin bu dönemde güvenliğinden sorumlu olanlar bir çukuru geçip müdahale dahi edememişler veya etmemişlerdir. Terör örgütünün sokaktaki eylemleri son dönemde sizlerin de takip edeceği üzere üniversitelerimize de yeniden sıçramıştır. Geçtiğimiz haftalarda pek çok üniversitemizde özellikle Ülkücü öğrencilere yönelik olarak provokatif saldırılar düzenlenmiştir. Hain emellerinin gerçekleştirilmesi noktasında önlerindeki tek engelin Ülkücü Hareket olduğunu bilenler bizleri yıldırma ve baskı altına alma politikası izlemeye çalışmıştır. Onca olay olurken üniversite yönetimleri yaşanan gelişmelere karşı sessiz kalmış, tek amacı okumak olan öğrencilerimizi, o okulda okuyup okumadığı dahi belli olmayan ne idüğü belirsiz, insan müsveddesi olan vatan hainleri karşısında adeta canıyla baş başa bırakılmıştır. Bizler Ülkücü Hareket olarak kavga ve kaosun asla bir tarafı olmayacağız. Bizi olaylara çekerek bir iç çatışma zemini hazırlayan karşı dikkatli olacağız. Açılım ihaneti ve diğer ihanet kokan politikalarıyla bataklığın içine düşmüş olanların basiretsizliğinin ve yönetimde acziyetinin örtülmesi noktasında bahane olarak kamuoyuna sunulma planına asla maşa olmayacağız. Ülkücü gençler olarak sizler üniversitelerimizin bir eğitim kurumu olduğunu unutmadan çalışmalarınıza devam edeceksiniz. Herhangi bir saldırı karşısında önce Ocak başkanlarınızı ve kolluk kuvvetlerini bilgilendirecek, eğitim hayatınızı tehlikeye, ailelerinizi de endişeye düşürecek hiçbir eylemin içinde bulunmayacaksınız. Kurtuluş sokakların karanlığında değil laboratuarların, dersliklerin ışığındadır. Enver Paşa’nın idealleri ışığınız olmalı, karanlık odakların sizi yolunuzdan saptırmak adına yaptıklarının değil ülkülerinizin takipçisi olmalısınız” şeklinde konuştu.
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, burada ki programın ardından Namık Kemal Kültür Evine geçti. Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından karşılanan Kılavuz, Kars Kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Karslı aşıkların güzel atışmaları eşliğinde; Kılavuz’a közde patates, çeçil peyniri, lavaş ve soba üzerinde kestane ikram edildi.