DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin Bağbaşı Mahallesi'nde yaptırdığı teleferik ziyaretçi akınına uğradı. Bağbaşı Mahallesi'nden Bağbaşı Yaylası'na 7 dakikada ulaşımı sağlayan teleferiğe binmek isteyenler 1 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturup, saatlerce sıra bekliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, iki haftada 84 bin kişinin teleferiğe bindiğini söyledi.
Belediyenin 32 milyon TL harcayarak yaptırdığı teleferik, 2 haftadan bu yana ücretsiz hizmet veriyor. 24 kabinden oluşan ve her bir kabini 8 kişilik olan teleferik ücretsiz olunca ziyaretçi akınına uğradı. 7 dakikada 1500 metre yükseklikteki zirveye ulaşmak isteyenler, sabahın ilk ışıklarında teleferik kuyruğuna giriyor. Teleferik iki hafta daha ücretsiz olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti&mi Osman Zolan, teleferiğin hizmete girdiği iki haftadan bu yana 84 bin kişinin teleferiğe bindiğini söyledi. Zolan, şöyle dedi:
"Ne denli isabetli bir iş yaptığımızı anlıyoruz. Denizlililer, teleferiği çok sevdi. İnsanlarımızın bu ilgisi bizi çok mutlu etti. Bazen 1 kilometrelik kuyruk oluyor. İnsanlarımız kent manzarasında teleferiğe binip, yaylada güzel zaman geçiriyor. Teleferik özellikle hafta sonları çok yoğun oluyor. Kısa sürede Denizli'de teleferiğe binmeyen kalmayacak gibi görünüyor."

FOTOĞRAFLI