Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, özel eğitim gerektiren çocukların anneleri ile faaliyetlere katılmalarının Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.

Yavuz Selim Engelliler Okulu'nda ‘Neşeli Günler’ projesi kapanış programı Vali Mustafa Taşkesen eşi Betül Taşkesen, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ile İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın katılımı ile yapıldı. Tokat’ta 10-23 yaş arasında aralığındaki özel gereksinimli bireylerin eğitim eksikliğini gidermek ve nitelikli bireyler olarak sosyal yaşama kazandırmak için düzenlenen projenin sunumunu Özel Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Abdurrahman İlhan yaptı. Tokat Beyaz Ay Derneği Başkanı Suna Köten ise konuşmasında özel gereksinimli bireylerin aileleri ile birlikte Niksar ve Almus’ta düzenlenen programlarda unutulmaz günler yaşadığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da özel projeye emek veren herkese teşekkür etti. Rutinin ötesinde bir çalıma yapıldığına dikkat çeken Yazıcı, “Rutinin ötesindeki çalışmalar imkanlar ve kaynaklar gerektirir. Bu da yetki kullanırken gerektiği zaman inisiyatif alabilen idarecilerle mümkün olur. Bu konu Sayın Valimiz çok yönlü olarak bize destek oldu” dedi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ise özel eğitim gerektiren bireylere yönelik düzenlenen yaz okulunun annelerle beraber yapılmasının Türkiye’de bir ilk olabileceğini ifade ederek, “Bu özel çocukların anneleri ile bu faaliyetlere katılmaları Türkiye’de bir ilk. Beni en çok ‘anlat beni’ projesinden çıkan hikayelerden biri olan bir annenin on altı yıldır kendisi için hiçbir faaliyette bulunmadığını söylemesi bende etkili oldu. Bu çocuklarımız ailelerine yük getirse de toplum için büyük bir lütuf aslında. İnanan insanların kendilerine bela gelir musibet gelir. Sabrederler kazanırlar. Nimet gelir bereket gelir şükrederler kazanırlar. Dolayısıyla iki türlü kazanç var inanan insanlar için. Bu dünyada kayıp yok. Ondan dolayı bu ailelerimiz mahzun olmasınlar. Tabii ki desteğe ihtiyaçları var. Çok ağır bir yük bu. Ama inanan insanlar bu durumu düşünürlerse sabır ve dayanma katsayıları artar diye düşünüyorum. Bu işi geliştirenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Vali Taşkesen konuşmasının ardından çocuklarla yakından ilgilenerek sohbet etti.