Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği, Eğitim Bir-Sen ve Memur Sen’in kurucusu Mehmet Akif İnan’ı doğumunun 75’inci, vefatının da 15’inci yıldönümünde mevlid-i şerifle andı.
Memur-Sen, Mehmet Akif İnan için Ayni Ali Caminde Mevlid-i Şerif okuttu. Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen’in kurucusu Mehmet Akif İnan’ı vefatının 15’inci yılında saygıyla ve rahmetle andıklarını söyledi. Merhum İnan’ı Mevlidi Şerif ve hatimlerle yad ettiklerini dile getiren Sofuoğlu, İnan’ın her yıl farklı etkinliklerle andıklarını belirtti.
Mehmet Akif İnan’ın, “Ölüm bir tohumsa kefen zarında gün olur fışkırır orman olur” dizeleriyle büyük bir idealin, büyük bir davanın peşinde koştuğunun altını çizen Sofuoğlu, “14 Şubat 1992’de Eğitim Bir-Sen’i kurdu. Böylece ilk eğitimcilerin sorunlarıyla ilgilendi. Eğitim Bir-Sen’i Memur-Sen’e dönüştürdü. Bugün 11 iş kolunda yetkili sendika konumuna geldik. O gün Mehmet Akif İnan tarafından atılan tohum bugün Türkiye’nin her tarafına yayıldı. Mehmet Emin İnan’ı bir kez daha rahmetle anıyorum” diye konuştu.