DENİZLİ'nin Merkezefendi Belediyesi'nce başlatılan 5 bin çocuğa bisiklet projesinin ilk etabında bin bisiklet dağıtıldı. Altıncı sınıfa geçen öğrencilerin erken bayram yaşadığı törende çocuklar bisikletleriyle ay yıldız oluşturdu.
Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen bisiklet dağıtım törenine AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende 5 bin bisiklet projesinin ilk etabı olan bin bisiklet çocuklara kasklarıyla birlikte dağıtıldı. Tören sırasında öğrenciler, aldıkları bisikletlerle ay yıldız oluşturdu. Merkezefendi Belediyesi sınırları içinde ikamet eden ve 5'inci sınıftan 6'ncı sınıfa geçen bütün çocuklara belediye tarafından bisikletlerin ücretsiz dağıtılacağı kaydedildi.
AĞUSTOS AYINA KADAR 5 BİN BİSİKLET
Gelecek nesiller için çalıştıklarını belirten Başkan Subaşıoğlu, "Bisikletler belediyemiz için uygun fiyata geldi. Bu projeyi 5 bin öğrenci için yaptık. Her yıl 5 bin öğrenciye bisiklet dağıtacağız. Amacımız çocuklarımızı araçlardan indirip, bisiklete binmeleri sağlamak. Bayram öncesi çocuklara hediyemiz olsun diye projenin ilk bin bisikletini dağıttık. Ağustos ayına kadar toplam 5 bin bisikleti dağıtacağız. Lise son sınıflar içinde farklı bir projemiz olacak. Bunlar çocuklarımızı mutlu edecek projeler. Merkezefendi Belediyesi, sosyal ve kültürel alanda marka olacak, hedefimiz bu alanlarda marka belediyemizi örnek ve marka yapmak" dedi.
Bisiklet alan çocuklar ise, bisiklet sahibi oldukları için mutlu olduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI