Çorum’da baba adaylarının doğum salonları önünde yaşadığı stresten uzak durmaları için Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde “Baba Bekleme ve Bilgilendirme Salonu” oluşturuldu.

Türkiye’de ilk olan ve hastanedeki “Anne Oteli” bünyesinde bağımsız bir alanda faaliyet gösteren salonda babalar doğumhane önünde beklemek yerine buraya alınarak bebeklere nasıl destek olunacağı, bebek bakımında yapılması gerekenler ve bebeklerin güvenliği gibi çeşitli konularda bilgi verilecek.

Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar, anneler doğum yaparken, babaların da genellikle endişe içerisinde doğumhanenin kapısında beklediklerini söyledi.

Doğum sürecinde babalar ve adaylarının daha rahat ettirilmesi için “Baba Bekleme ve Bilgilendirme Salonu” hazırladıklarını dile getiren Doç. Dr. Afşarlar, “Doğum sürecini rahat bekleyecekleri, gerekli bilgilendirmeleri alabilecekleri doğum sonrasında da anneyi görebilecekleri, gerektiğinde bebeği görebilecekleri bir ortam hazırladık. Buda Türkiye’de bizim hastanemizde bir ilk olarak yapıldı” dedi.

"Anne Otelinde 491 anneyi ağırladık"

Ayrıca risk grubundaki hastaların takibinin daha sağlıklı yapılması için başlatılan hastanede yürütülen misafir anne uygulaması başarılı bir şekilde yürütülürken “Anne Oteli” de faaliyete geçirilerek, doğum sonrası bebeği hastanede yatmaya devam eden annelerin daha sağlıklı ve konforlu olmaları sağlanıyor.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren “Anne Oteli” uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan Başhekim Yrd. Doç. Sinan Zehir ise, bu yıl faaliyete geçen Anne Otelinde 491 anneyi ağırladıklarını söyledi.

Anne otelinde özellikle yeni doğan bakımda yatan bebeklerin anneleri ile ilçeler ile çevre şehirlerde riskli gebelikleri bulunan annelerin misafir edildiğini anlatan Zehir, "Hem risk grubunda bulunan annelerin sağlıklı bir şekilde doğum yapmalarına olanak sağlıyoruz hem de yoğun bakımda kalan bebeklerin anne sütünden, anne sevgisi ve şefkatinden mahrum kalmamasını sağlıyoruz. Her doğan bebeğin temel gıda maddesi anne sütüdür. Yoğun bakımda yatan bebeklerin beslenmelerinde anne sütü hem bir an önce sağlıklarına kavuşmaları açısından hemde savunma sistemlerinin güçlenmesi açısından son derece kıymetli. Anne sütünü en sağlıklı şekilde bebeğe en kolay vermenin en kolay yolu da annenin bebeğe ulaşımına kolay olması ve emzirebilmesidir. Yeni doğan yoğun bakımının yanında konuşlandırdığımız anne oteli, annenin bebeğine çok rahat bir şekilde ulaşmasını sağlamakta. Sağlık personelinin gözetiminde anne hem bebeğinin ihtiyaçlarını karşılamakta hem de eğitim almakta. Bunun çocukların gelişiminde katkısı çok büyük. Anne otelimiz hem şehrimizin hemde bölgemizdeki tüm annelerin hizmetindedir" diye konuştu.