Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli), () - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Mart yerel seçim vaatleri arasında yer alan ve kent içi ulaşımını rahatlatmak amacıyla yapılması planlanan 'Akçaray' adlı tramvay projesi kapsamında, Otogar arkasında çalışmaları yürütmek için şantiye kurmaya başladı. Bunun üzerine İzmit Şehir Pazarı Belediye ekiplerince kapatıldı. Pazarcı esnafı dertlerini anlatmak için AK Parti İl Binası önünde protesto yaptı.
Kocaeli'de özellikle kent içindeki trafik sorununu çözmek amacıyla yapılması planlanan tramvay projesi kapsamında 2016 yılı sonunda yolcu taşıması planlanıyor. Proje kapsamında Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali arkasından tramvay çalışmaları kapsamında şantiye inşaatı başlatılınca İzmit Şehir Pazarındaki pazarcılar sabah erken saatlerinde belediye ve polis ekiplerince boşaltılarak pazar kapatıldı.
"PAZARCILARA YER GÖSTERMELERİNİ İSTİYORUZ"
Kendilerine hiçbir bilgi verilmeden ve yer gösterilmeden pazar yerinden tahliye edildikleri için isyan eden pazarcılar AK Parti İl Binası önünde protesto gösterisi yaptı. Çevik Kuvvet Ekipleri AK Parti İl Binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Belediyenin kendilerine yer göstermeden pazarı kapattığını söyleyen pazarcı esnaflarınan Hıfzı Uysaloğlu, "Bize herhangi bir bildirim yapılmadan polis ve belediye ekiplerince yerimizden çıkartıldık. Buradaki insanlar sadece ekmek parasını kazanmak için mücadele veriyor. Bu insanları neden mağdur ediyorlar? Biz sadece burada esnaflık yapan pazarcılara pazar yeri gösterilmesini istiyoruz" dedi.
ÇOLUK ÇOCUĞUMUZUN EKMEK PARASINI NERDEN KAZANACAĞIZ?'
Ailesinin geçimini pazardan karşıladıklarını söyleyen Ceylan Köse, "Biz doğduğumuzdan beri pazarcılık işi yapıyoruz. Çoluk çocuğumuzun ekmek parasını pazardan kazanıyoruz. Bizi pazar dışına attılar. Biz nerede pazarcılık yapacağız? Yer de göstermiyorlar ve pazarın kapandığını söylüyorlar. Biz çoluğumuzun çocuğumuzun karnını nasıl doyuracağız." dedi. Pazarcılar kendilerine yer gösterilene kadar AK Parti İl Binası önünde bekleyeceklerini söyledi.

FOTOGRAFLI