Bayraklı Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen “Satranç Turnuvası” renkli görüntüleri de beraberinde getirdi. 4 kategoride 72 sporcunun katıldığı turnuvada kıyasıya bir rekabet yaşandı.
Şehit Ümit Boz Spor Tesislerinde gerçekleştirilen turnuvaya gençler, yıldızlar, küçükler ve minkler olmak üzere 4 kategoride toplam 72 sporcu katıldı. Yarışmaya katılanlar kadar aileler de çıkacak sonuçları heyecanla bekledi.
İki gün süren turnuvada sporcular rakipleri ile kıyasıya yarıştı. Çekişmeli anların yaşandığı müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri törenle verildi. Gençler kategorisinde birinciliği Serhat Sayın, ikinciliği Sefa Ağzıkara, üçüncülüğü Yusuf Beyaz, gençlerde en iyi bayan sporcu dalında birinci Tuğçe Şen, ikinci İrem İlçebaylık, üçüncü İrem İlhan, yıldızlar kategorisinde birinci Tuğçe Şen, ikinci Emre Vural üçüncü Mehmet Turan oldu. Küçükler Kategorisinde birinci Elif Özkan, ikinci Defne Ağzıkara, üçüncü Bülent Hoşer, küçüklerde en iyi ilk üç bayan sporcu birinci Ceren Eroğlu, ikinci Irmak Sarı, üçüncü Melike Gülbay ve Simge Ünlü elde etti. Minikler Kategorisine katılıp turnuvayı tamamlayan tüm sporculara ise anı madalyası verildi.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, satranç turnuvasının gençlere ve çocuklara çok şey kattığını belirterek, “Kültür merkezlerimiz ve semt evlerinde verdiğimiz çeşitli kurslarla çocuklarımızın gelişimine katkı sağlıyoruz. Açtığımız satranç kursuna ilgi çok yoğun. Çocuklarımız bu sayede satranca olan ilgilerini artırıyoruz. Önümüzdeki dönemde de satranç turnuvaları düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.