BOLU (AA) -  Bolu'da, 19 ildeki Terörle Mücadele Şube müdürlüklerinde görevli 28 personele yönelik "Atış Teknikleri" eğitimi başladı.

Emniyet Genel Müdürlü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirilen eğitim kapsamında üç uzman tarafından polislere bilgiler aktarıldı.

Ormanlık alanda oluşturulan sahada ikisi kadın 28 polis, atış teknikleri, pusudan kurtulma, saldırı anında araç tahliye, silahlı saldırılara karşı koyma ve bina operasyonu gibi konularda uygulamalar yaptı.

Uzun namlulu silah, makineli tüfek ve tabancayla cansız hedeflere tek tek ve koordineli şekilde atışlar gerçekleştiren polisler, tatbikata da katıldı. 

Senaryo gereği, araçla seyrederken yol kontrolü yapan terör unsurlarıyla karşılaşan polisler, kendilerine atılan ses ve sis bombasının ardından teröristlerle çatışmaya girdi. Tatbikatta, güvenlik güçlerinin araçlarını tahliye ederek terör unsurlarını etkisiz hale getirişi canlandırıldı. 

Kadın polisler de yaptıkları atışlar ve gösterdikleri performansla dikkati çekti. Kondisyon ağırlıklı çalışmanın da yer aldığı eğitim kapsamında polisler  ağaç kütükleri taşıyarak güç depoladı.

Gece de süreceği belirtilen eğitimlerin cumartesi günü sona ereceği kaydedildi.