Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından dünyada 1988 yılından bu yana kutlanan ’Dünya Pi Günü’, çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Bartın Üniversitesi’nin konferans salonunda düzenlenen programın açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, matematiğin hayatımızın her alanında önemli bir yer kapladığını belirterek, “Çağımızda her şey çok hızlı ilerliyor. Her şeyin yenilendiği gibi bilgi de yenileniyor, beceriler gelişiyor. Bu süreçte matematiği iyi anlayan, matematiği iyi yorumlayan elemanlar yetiştirmek zorundayız. Matematiği hayatın her alanında görmek mümkün. Notaların dizilişiyle müzikte, şekillerin dizilişiyle görsel sanatlarda ve diğer tüm alanlarda matematik karşımıza çıkıyor. Galileo, ’doğa matematik diliyle düzenlenmiştir’ diyor. Bu da matematiksiz bir disiplin olmayacağını gösteriyor” dedi.
MATEMATİK VE MÜZİĞİ BİRLEŞTİRDİ
Yapılan konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi öğrencileri matematik etkinlikleri kapsamında bazı programlar gerçekleştirdi. İlk olarak, öğrenciler sahnelendirdiği “Parantez Köy” isimli tiyatro oyunuyla sayısal kavramlar üzerinden matematiğin önemine dikkat çekti. Ardından program, matematiğin hayatımızdaki yerini anlatan kısa film gösterimi, röportajlar ve şiir dinletisiyle devam etti. Etkinlikte en büyük ilgiyi ise, Matematik Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Pınar Vural, “Pi” sayısı için bestelediği parçayı seslendirmesiyle çekti. Vural’ın gitarla seslendirdiği parça katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.