Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü tarafından, Antalya’nın Manavgat ilçesinin sorunları ile ilgili toplantı yapıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, ilçenin sorunlarınn çözümü konusunda ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Genel Müdür Yardımcısı Osman Yıldız, İşletmeler Daire Başkanı Hayrettin Ocaklı, Su Şebeke Arıtma Tesisleri Daire Başkanı İsmail Demirel, Atıksu Arıtma Daire Başkanı Murat Tütüncübaşı, Kanalizasyon Daire Başkanı Ramazan Akın, ilgili şube müdürleri ve mühendislerle birlikte Manavgat Koordinasyon Merkezi’nde toplantı yapıldı.
Toplantıda Manavgat merkez mahalle ve turizm bölgelerindeki acil çözülmesi gereken sorunlar gündeme geldiğini belirten Koordinatör Şahin, özellikle Manavgat’ın yüksek rakımlı mahalleri olan Kasaplar, Kavaklı mahalleleriyle Türkbeleni yakınlarında ikamet edenlerin yaşadığı su probleminin ortadan kaldırılması için önlemler alındığını belirtti. Kasaplar, Kavaklı mahalleleriyle Türkbeleni’nde oturan vatandaşların özellikle yaz aylarında su sıkıntısı çektiklerini, Manavgat’ta su olmasına rağmen buralardaki evlere suyun verilemediğini kaydetti. Şahin, "Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü olarak, bu mahallelerde çok uzun yıllardır çözülemeyen su sorununu ortadan kaldıracağız. Manavgat gibi Türkiye’nin su cenneti olan bir ilçede vatandaşlarımn böyle bir konuda yaşadığı sorunu bir talihsizlik olarak görüyoruz" dedi.
Koordinatör Şahin, kurulacak olan hidrofor sistemiyle Kavaklı ve Kasaplar mahalleleriyle Türkbeleni’de binaların en üst katlarına dahi sağlıklı ve temiz suyun verileceğini kaydetti. Koordinatör Şahin ayrıca Kızılağaç, Kızılot ve Gündoğdu’da yaşanan su sorunları için dalgıç pompa ve hat ilaveleri yapılacağını dile getirdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, "Manavgat’ta, yaz mevsiminde sıkıntı yaşamaması ve turizm sezonunun en iyi şekilde geçirilmesi için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Yaptığımız değerlendirmelerde sorunlu olan bölgelerde yaşanan problemleri ortadan kaldırmak amacıyla hızlı bir çalışma yapacağız" dedi.