AKUT'un yıkıcı depremlere dikkat çekmek amacıyla düzenlediği fay hattında bisikletle 1500 kilometre projesine Erzurum’dan başlayan öğretmenler Derya Keçeci ile Mehmet Murat Boz Erzincan’a ulaştıı. Proje 17 Ağustos’ta Yalova’da sona erecek.
Kuzey Anadolu fay hattına ve Türkiye'nin deprem gerçeğine dikkat çekmek için Erzurum'dan yola çıkan 53 yaşındaki Derya Keçeci ile 47 yaşındaki Mehmet Murat Boz'a 3 kişilik AKUT ekibi destek oldu. Güvenlik sorunu nedeniyle Van’ın Erciş ilçesi yerine Erzurum'dan bugün saat 08.40’da yola çıkan ve Ankara'da öğretmenlik yapan Keçeci ile Boz, 188 kilometre pedal çevirerek saat 17.30'da Erzincan'a ulaştı. AKUT üyeleri, kent girişinde Erzincan Bisiklet Derneği üyeleri tarafından alkışlarla karşılandı.
AKUT'un Ankara ekip lideri Hakan Korkut, fay hattındaki projeyi AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin sosyal sorumluluk projelerinden en önemlisi olarak nitelendirdi. Korkut, "Kuzey Anadolu Fay Hattını geçiyoruz. 17 Ağustos’ta Yalova’da olacağız. Yol boyunca da broşürler, afişler dağıtacağız, seminerler vereceğiz" diye konuştu.
Evli ve bir çocuk babası öğretmen Derya Keçeci ile evli ve bir çocuk babası öğretmen Mehmet Murat Boz ise 11 etap sonrası Yalova'ya ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi. Boz "17 Ağustos büyük Marmara Depreminin yıl dönümünde basın açıklaması ile etkinliğimiz bitecek. Depremin hayatımızın içinde olduğunu ve hiçbir zaman unutmamamız gerektiğini, depremle ilgili tedbirleri almadan, hayatımıza devam etmememiz gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI