Gaziantep Beykent TOKİ Konutları 2. Etapta ailesiyle birlikte oturan Gökhan Güngör, yaklaşık 3 yıl önce SSPE hastalığına yakalanarak tamamen felç oldu. Geçirdiği hastalık nedeniyle sadece gözlerini oynatıp başını çevirebilen genç için ailesi yetkililerden yardım bekliyor. Anne ve babasının yardımıyla hareket ettiği öğrenilen Gökhan’ın karnından beslendiği ve ailesinden yardım almadan hareket edemediği öğrenildi.

BABA ASGARİ ÜCRET ALIRKEN, 10 YAŞINDAKİ OĞLU MARKETTE ÇALIŞIYOR

Baba Kazım Güngör (40) bir tekstil fabrikasında asgari ücretle çalışarak 9 kişilik ailesine bakmaya çalışırken, anne ise evde kalarak SSPE hastası çocuğuna bakıyor. 10 yaşındaki Emirhan adlı çocuklarının ise ailesine destek olabilmek için sabah okuluna gidip, öğleden sonra da bir markete giderek orada temizlik yaptığı ve sepet topladığı öğrenildi. Evin en büyük kızı Ceylan’ın (18) ise annesine yardımcı olmak için lise 2. sınıftan itibaren okulunu terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.



DAHA İYİ KOŞULLARDA YAŞAMASI GEREKİYOR

Gökhan’ın sağlığını koruyabilmesi için daha iyi koşullarda yaşaması gerektiğini ifade eden aile, daha önce kenar bir semtte yaşadıklarını ve sağlıksız koşullar nedeniyle çocuklarının sürekli enfeksiyon kaptığını dile getirerek, TOKİ Konutlarına taşındıktan sonra bu sorunun ortadan kalktığını fakat 500 liralık kirayı ödeyemediklerini iddia etti.

Biriken kiralarını ve faturalarını ödeyemediklerini söyleyen aile, daha önce engelli maaşı aldıklarını fakat yetkililere haber vermeden adres değişikliği yaptıkları için bu maaşın da kesildiğini iddia ederek yetkililerden kendilerine yardım etmesini istediler.

BABA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Yaklaşık 3 yıldır bütün ailenin SSPE hastası Gökhan’a odaklandığını söyleyen baba Kazım Güngör, “Oğlum 16 yaşında düştü, şu anda 18 yaşında ve SSPE hastası. 9 kişilik bir aileyiz. Geçim sıkıntısı çekiyorum. Oğluma bakmak için şu anda Gaziantep’teki değerli işadamlarımızdan yardım bekliyorum. Daha önce kenar semtte oturuyordum. Şu anda Beykent’e taşındım ve 500 lira kira ödüyorum. Ödemekte sıkıntı çekiyorum. Doktorlar oğlumun daha sağlıklı yaşaması için burayı tavsiye etti. Buraya geldim ve şu anda da ödemekte sıkıntı çekiyorum. Çocuğuma daha iyi bakamıyorum. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Hayırsever işadamlarımızdan yardım bekliyorum. Çocuğumun sağlığı için kira öder gibi bir ev istiyorum. 3 yıldır çok zor durumdayım. Kiram geçiyor ödeyemiyorum. Kızım liseye gidiyordu kızımı okutamadım ve şu anda okuldan çıkarttım” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Bütün gününü hasta olan oğluyla ilgilenmekle geçiren anne Birgül Güngör ise ”Kim olursa olsun be sadece kira öder gibi bir ev istiyorum. Sadece çocuğum için. Ben çadırda da otururum ama olmuyor. Evladım için mecburen onu temiz ortamda büyütmek zorundayım, yaşatmak zorundayım ve bunu bütün büyük işadamlarından, hayırseverlerden yardım istiyorum. Sesimi duyan herkesten sadece kira öder gibi bir ev için yardım istiyorum. Başka da bir şey istemiyorum” dedi.