Osmaniye’de dün gece ve sabaha karşı fırtına ile birlikte şiddetli yağmur, hayatı felç etti.
Kuvvetli fırtına nedeniyle Vatan Mahallesi muhtarlık binası ve yanındaki iş yerlerinin çatısı uçtu. Muhtarlık binası ve iş yerleri kullanılamaz hale geldi. Vatan Mahallesi Muhtarı Baki Bayram, “Dün gece saat 03.00’dan itibaren fırtına ve yağış etkili oldu. Muhtarlık binamızın ve bitişiğindeki iş yerlerinin çatısı uçtu. Bina içerisindeki malzemeler kullanılamaz hale geldi. Yardım bekledik ama bu zamana kadar gelmedi” dedi.
Yaveriye Mahallesi’nde de yollar ve bahçeler sular altında kaldı. Bazı evlerin içine giriş çıkış imkansız hale geldi. Mahalle Muhtarı Elif Tatar da çocukların okula gidemediğini vatandaşların mağdur olduğunu söyleyerek, yetkililerden yardım istedi.
Kırmıtlı köyünde ise fırtına ağaçları kökünden söktü. Kırmıtlı Ortaokulu bahçesindeki ağaçlar okul binasının üstüne devrildi. Bahçedeki diğer ağaçlar da yere devrildi. Köy okulu tatil edildi. Köyün mezarlığında da çok sayıda ağaç kökünden sökülerek devrildi. Köy Muhtarı Nurettin Özkan, “Bugüne kadar görmediğim bir şiddette fırtına oldu. Ağaçları söktü. Okul binası zarar gördü ve okul tatil edildi. Bazı ağaçların elektrik tellerinin üzerine düşmesi sonucu TEDAŞ elektriği kesti ve çalışma yaptı. Köyde şu anda elektrik de yok. Vatandaşlarımızdan zarar görenler oldu” şeklinde konuştu.
Aşırı yağış Cevdetiye beldesindeki spor kompleksini de sular altında bıraktı. Adeta göle dönen komplekste martılar ve su kuşları yer aldı. Meydana gelen zararla ilgili de belediye ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği bildirildi.