Pazarlar İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından mahalle ve köy muhtarları ile evlendirme memurlarına hizmet içi eğitim semineri verildi.
Pazarlar İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından Pazarlar Kaymakamlığı toplantı salonunda muhtarlara yönelik 2015 yılı Mahalle ve Köy Muhtarları ile evlendirme memurlarına hizmet İçi Eğitim Semineri düzenlendi.
Pazarlar Nüfus Müdürü Serpil Okumuş, Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıda muhtarlara, Nüfus teşkilatı, görevleri, tanıtımı, KPS başvuru esasları, muhtarlarca sistem kullanımı ve belge üretimi, kimlik numarası, UAVT’ nin tanıtımı sorumlu kurumlar ve sorumlulukları, adres bilgisini alma yetkisi, İdari para cezaları, evlenme işlemleri, adres beyanı, MERNİS projesi, nüfus hizmetleri, TC kimlik numarası, kimlik paylaşım sistemi konularında bilgi verdi.
Okumuş, kişinin doğumundan ölümüne kadar, tüm nüfus hareketlerinin nüfus kütüğüne kaydedildiğini belirterek, "Nüfus müdürlüğünün çalışmasında, insan hayatında, toplum açısından önem arz eden ve hukuki sonuçları doğuran her türlü olay ve hukuki işlemlerle, nüfus hareketlerine ve kişiye ilişkin bilgilerin istatistiki amaçlarla toplanmasına, kütüklere geçirilmesine, korunmasına, gerektiğinde tasnif edilerek değerlendirilmesine, ayrıca Türk Vatandaşı olup olmadığının tespitine, toplum içerisinde kimliğinin ve aile bağlarının belirlenmesine yönelik hizmetlerin bütününü kapsar" dedi.
Nüfus Müdürü Okumuş, nüfus hareketlilikleri ve adrese dayalı nüfus sayımına göre ikamet değişikliği bildirimleri konusunda da muhtarlara geniş bilgi verdi.
Ayrıca, seminerde muhtarlara Genel nüfus işlemleri, Nüfus iş ve işlemlerinde muhtarların görev ve sorumlulukları, Adres kayıt sistemi, Adres kayıt sistemi muhtar yetki ve sorumluluğu konularında bilgiler aktarıldı ve soru- cevap şeklinde öneriler alındı.
Evlendirme işlemlerinde görev yetki ve teknik konuları hakkında evlendirme memurları ve muhtarlara sunum yaparak bilgi veren İlçe Nüfus Müdürü Serpil Okumuş, Köy muhtarlarının aynı zamanda evlendirme memuru olduğu, evlendirme yetkisinin Belediye olan yerlerde Belediye Başkanı veya bu işle görevlendireceği memur, köylerde muhtarlar tarafından yapıldığını ifade etti.
Hizmet içi eğitim seminerine Pazarlar Nüfus Müdürü Serpil Okumuş, mahalle ve köy muhtarları katıldı. Ayrıca Pazarlar Kaymakamı Soner Bedir semineri ziyaret etti.(MB-EFE)