Türkiye'nin ilk yüz nakli  yapılan hastası Uğur Acar, hem hayallerini gerçekleştirmek hem de nakil için sıra  bekleyen hastalara umut olmak için bir sinema filminde oynamanın hayalini  kuruyor.

    Antalya'nın Manavgat ilçesi Gebece köyünde dünyaya gelen ve bir  aylıkken evinde çıkan yangında yüzü yanan Uğur Acar, 21 Ocak 2012'de gerçekleşen  Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatıyla yeni görünümüne kavuştu.

    Yüz nakli olmadan önce sokağa çıkmaya çekinen, insanların arkasından  konuşmasına üzülen Acar, artık mutlu bir hayat yaşıyor. Nakilden sonra beş yıl  içerisinde yüz fonksiyonlarını kullanmaya başlayan Acar, hayalini gerçekleştirmek  için günlük sporunu yaparak, jest ve mimik de çalışıyor.

    Bir sinema veya Reklam filminde oynamanın hayalini kuran Acar, yüz  nakli sayesinde kavuştuğu sakalları için de tıraş bıçağı reklamında  oynayabileceğini düşünüyor.

    - "Nakilden sonra hayatım film sahnesi gibi değişti"

    Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nakil olmadan önce sokağa  çıktığı zaman çocukların korkmasının, insanların kendisine bakarak aralarında  konuşmasının çok üzücü olduğunu ve zor bir hayat geçirdiğini dile getirdi.

    Nakilden sonra hayatının değiştiğini belirten Acar, "Nakilden sonra  hayatım film sahnesi gibi değişti, nakil öncesi ve sonrası diye iki farklı hayat.  Özellikle yüz naklinin anlatıldığı, yüz nakli için sırada bekleyen hastalara umut  olabilecek bir filmde oynamak isterim. Naklin öncesi ve sonrası diye filme konu  olabilecek bir hayatım var." diye konuştu.

    Bir filmde oynamayı çok istediğini dile getiren Acar, Kurtlar Vadisi  dizisinin bütün bölümlerini izlediğini, dizide geçen yüz operasyonu sahnesinin  kendisini çok etkilediğini söyledi.

    - "Reklamda da oynayabilirim"

    Yıllarca hayalini kurduğu sakallarına, nakilden sonra kavuşan Acar,  Türkiye'nin bir ilki olarak reklamda da sinema filminde de bir karakteri  canlandırabileceğini, bunun için hazır olduğunu ifade etti.

    Yüz naklini anlatan bir filmde oynayarak, nakil bekleyen hastalara  umut olabileceğine dikkati çeken Acar, "Eğer kalkmasaydı Kurtlar Vadisi'ni  istememin nedeni, başrol oyuncusunun yüzü değiştirilmişti. Ben de Türkiye'nin yüz  naklinde ilkiyim." diye konuştu.