Samsun halkı bedelli askerlik fiyatının fazla olduğunu bu sebeple vatan borcunu yerine getirerek normal askerlik yapılması gerektiğini belirtti.

VATAN BORCU
NAİM EROL:Bedelli askerlik yerine normal askerliği tercih ederim. Vatan borcu olarak düşünüyorum fakat maddi imkanları olan bedelli yapabilir. Bedelli askerlik fiyatının fazla olduğunu düşünmüyorum. Vatan borcunu yerine getirmedikleri için devlete destek olmaları çok normal.

BÜTÇEMİZ YETERLİ DEĞİL
YAHYA KIRMIZI:Normal askerliğin yapılması taraftarıyım. Vatan için hepimizin görevini yerine getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Herkesin o hissi yaşayıp vatanı için canını bile vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bedelli fiyatları da oldukça fazla kimsenin buna bütçesi yetmeyeceği için normal askerlik yapacaklardır.

ASKERLERİMİZ CANINI HİÇE SAYIYOR
ÖMER DEMİR:Herkesin normal askerliğini yapması yönündeyim. Bir vatan borcu olarak onu ödemek gerekiyor. Bedelli askerliğin parası ise çok fazla değil normal askerlerimiz orda canlarını hiçe sayarak askerlik yapıyor. Bedelli askerlik fiyatı bir hiç onların yanında.

MADDİ İMKANI OLAN BEDELLİ YAPAR
YUNUS EMRE:Bedelli veya normal askerlik yapma durumu ülkenin koşullarına bağlı olduğunu düşünüyorum. Maddi yönden imkanları olan bedelli yapabilir fakat askerlik vatan borcudur. Erkekler askere gitmeli ve tamamlamalı.

ASKERLİK VATAN İÇİN
MUSTAFA YAVUZ:Bedelli askerlik para kazanmak içindir fakat normal askerlik vatan içindir. Her erkek askerliğini yapmalı vatana olan borcunu ödemeli.

BEDELLİ ASKERLİK GEREKLİ DEĞİL
HAKAN ATAŞ:Bedelli askerlik yerine normal askerliği tercih ederim. Çünkü artık fazla bir süre askerlik yapılmıyor kısa bir zamana düşürüldü. Bedelli askerliği gerekli bulmuyorum ve fiyatının da fazla olduğunu düşünüyorum.

ASKERLİĞİN ÖNEMİ KALMADI
MELİKE DAROĞLU:Bedelli askerliğin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü eskisi kadar askerliğin çok bir önemi kalmadı. Parasını verip askerliğini yapmaları bence doğru.

ASKERLİĞİN FAZLASI GEREKLİ DEĞİL
HAKAN YİĞİT:Uzun süreli askerliğin devlete yük olduğunu düşünüyorum. 3 veya 6 aydan fazlasının gereksiz olduğunu düşünüyorum. İmkanı olmayanlar mecbur normal askerlik yapacak fakat imkanı olanlar bedelli yapabilir çok fazla bir fiyat olduğunu düşünmüyorum.

ASKERLİK EĞİTİMİ ALINMALI
NAZMİ ALTINTAŞ:Bedelli askerlikde herhangi bir eğitim almıyorsun fakat normal askerlikte eğitimini vatanın her köşesinde yapıyorsun. Bedelli askerliğin fiyatlarınında çok fazla olduğunu düşünüyorum.

VATAN BORCU ÖDENMELİ
HAKAN KAYA:Bedelli askerlik çok az sürüyor ve öncelerden askerlik yapan insanlara haksızlık olmuş gibi bir durum oluyor. Fakat benim oğlumda var ama ben ona da zamanı geldiğinde bedelli askerliğe değilde normal askerliğine vatan borcunu ödemeye göndereceğim.